„Ez innen már nem vicces”: az utasok élete a tét a hármas metrón

2017.06.08. 8:30

Tarlós István maga sem hiszi, hogy a hármas metró megint meghibásodott – mondta bő két hónappal ezelőtt sajtótájékoztatóján; „gonosz erők” tehetnek róla, a leállásokat pedig szerencsétlen véletlennek minősítette a főpolgármester, emlékezetes, hogy a két hónapja hadrendbe állított „új” orosz metrókocsik már az első két napon többször is meghibásodtak.

Annyit Tarlós még hozzátett; majd ha eltelik egy hónap, akkor faggassák a meghibásodásokról, ugyanis addigra már elmúlnak a kezdeti problémák, és egyébként is a Combinó is milyen volt már hát hű, meg ha!

Hétfőn ez a felújított, újravásárolt, vagy újraalkotott régi-új szovjet szerelvény pályafutásának legsúlyosabb hibáján van túl; a Kálvin téri állomáson mindkét oldalon kinyíltak az ajtók – csak a szerencsén múlt, hogy senki sérült meg. A Metróért egyesület Facebook-oldalán egyébként egy mondatban összefoglalta az esetet;

„…ez innen már nem vicces”

Ma már azt is tudjuk, hogy az állapotok konzerválódni fognak, mivel a kormány egy megveszekedett fillért sem ad a metrófelújításra, így Budapest elveszítheti legforgalmasabb metróvonalát.

Az „új” szerelvények állapotáról szintén a Metróért Egyesület egyik bejegyzése tanúskodik, ezen az látszik, hogy az ajtó melletti elemről vastagon csordogál a rozsda, íme:

Az Index szerint a kocsikat orosz és magyar mérnökök is vizsgálják, egyelőre azonban nem tudni mi okozta a hibát – szakértők az összes ilyen szerelvény leállítását követelik.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!