Gulyás Márton nagyon elszúrta – ezúttal túl messzire ment, de még közelre sem jutott

Kép forrása: nol.hu

Elsőként álltam ki Gulyás Márton mellett, amikor lebuzizta a jobboldali sajtó, és a kezdeményezésemhez nagyon sokan csatlakoztak. Aztán vitám is adódott abból sokakkal, hogy egy újabb „mozgalom” készül, átgázolva a pártokon – vagy épp egy új párt létrehozásán munkálkodva- , vagy az arányos választási rendszerre való törekvés meghirdetésével végre valami más történik. Én utóbbira voksoltam, de most már azt látom, hogy sajnos tévedtem.

Gulyás Márton egy videóval jelentkezett, ahol megszólaltat bizonyos „értelmiségieket.” Olyanokat, akik propagálják a választási rendszer arányosságára való felhívást. Ezek az emberek liberális gondolkodók, közszereplők és egy karikás ostoros, buta seggfej. Csak hogy érthetőbb legyen, itt a videó is:

A videóban szerepel többek között Csintalan Sándor, Misetics Bálint, Törley Katalin, Hajós András, Pörzse Sándor, Stohl András, Gálvölgyi János és Bánfalvi Eszter. Emellett még egy olyan alak is, akiről leginkább az újságírók ostorral való fenyegetése jut eszembe, illetve a határtalan butaság, párosítva nemhogy a választási rendszerrel kapcsolatos kritikus gondolkodással, hanem a demokrácia gyűlöletével. Ő Zagyva György Gyula. Pörzse Sándorról is beszélgethetünk, de mondjuk azt esetében, hogy a Jobbikból is kellett valaki. Hozzáteszem, a többi pártból nem igazán sikerült halászni.

Mit akar Gulyás Márton ezzel a videóval? Azt szeretné elérni, hogy a munkáját támogassák a felvételen megjelenő számlaszámmal, hogy újabb videókat gyártson a választási rendszer reformjáért? Lehetséges, de mégis kiknek? Mit is várunk ettől pontosan?

Adott ugyanis egy olyan, főleg értelmiségi réteg, akikhez eljut a videó. Hozzájuk az is eljut, ha Gulyás Márton festéket dobál vagy épp fára mászik, mivel ők hírfigyelők. Kritikusan szemlélik a közélet eseményeit és rendszeresen tájékozódnak.

Kikhez jut még el? A jobbikosokhoz? Hasonlóképp a szélsőjobb egy értelmesebb sleppje – feltéve ha létezik egyáltalán ilyen – valószínűleg látni fogja ezt a felvételt. Még az is lehet, hogy szimpatikusabbá válik nekik Gulyás Márton, mint eddig volt, bár ők már elkönyvelték javíthatatlan buzeránsnak, akit leginkább nem kéne kamerák előtt mutogatni.

Rajtuk kívül ki látja még? Talán az a maradék kisebb réteg, akikkel szembejön Facebookon, vagy akik épp a Pesti Bulvár cikkét olvassák ebben a pillanatban. Mi tehát a videó célja? Az, hogy mutogassunk liberális értelmiségieket liberális értelmiségieknek, hátha támogatnak minket pénzzel, hogy újabb videókat gyártsunk liberális értelmiségiektől liberális értelmiségieknek, hogy ismét támogassanak minket pénzzel? Miért is fizessek én Gulyás Mártonnak? Azért, mert a világ egyik legbutább, legtaplóbb, legrosszindulatúbb varangyos békáját is belefűzte a videóba, csakhogy megmutassa, ez egy egységes ügy?

Mi lesz ennek a végkifejlete? Mit vár ettől Gulyás Márton? Hirtelen fellázad a magyarság, ahogy meglátja Zagyva György Gyulát, és forradalommal követeli ki az arányos választási rendszert?

Dehogy. A szomorú igazság az, bár ezt nem szerettem volna ennyire direkt fogalmazva ideírni: pénzt vár. Másra ugyanis ez a videó alkalmatlan…

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!