Kilövési engedély? Áder leoltotta Orbán kedvenc politikusát

2017.06.06. 12:55

Az amerikai elnökválasztás után Orbán Viktor az elsők között gratulált a nyertes Donald Trumpnak, de megemlékeztek győzelméről a Fidesz emblematikus alakjai is – bizonyára emlékszünk még Németh „rezsi” Szilárdra és társaira, amint poharukat ürítik Amerika első narancssárga bőrszínű elnökének egészségére. Ha nem, akkor itt van.

Aztán teltek a hónapok, hiába a gratuláció, az izzadságszagú dörgölődző videóüzenetek, a baráti Amerika, élén Trump elvtárssal leszarta a magyar kormányt, senki nem hívta vissza Washingtonból Orbánt azzal, hogy „Ugorj át, beszélgessünk”.

Hiába ment neki tavasszal a CEU-nak a Fidesz, Trumpot nem hatotta meg a dolog, a Fidesz elszámolta magát, nem sikerült kicsikarni a találkozót. Sőt, kifejezetten hűvössé váltak a diplomáciai kapcsolatok a hazai diszkriminatív törvénykezési „hóbortok” miatt.

Trump nem adta be a derekát. Ettől függetlenül Orbán töretlenül próbálkozik, a múlt heti NATO-csúcson készült felvételeken is látszik, hogy ő még felnéz erre a nagy emberre, issza szavait, lesi a gesztusait, felvidul, ha tekintetük összetalálkozik.

Plátói rajongásnál több, azonban ez még nem nyílt szerelem.

Aztán Trump kiugrott a párizsi Klímaegyezményből. Vagyis kiléptette országát. Ami törést okozott a fideszes fejekben. Kapkodnak, mi lészen hát? Akkor erre mit mondjunk? Orbán Viktor tisztázta is egyből a Kossuth Rádióban, hogy merre van az előre: „Magyarországon közmegegyezés van abban, hogy a klímaváltozás valóság, veszélyes dolog, és mivel globális természetű, ezért a vele szembeni fellépés is globális szintű cselekvést igényel.”

Kilövési engedély Trumpra?

Mindenki megnyugodhat, mostantól Trump is Soros embere, meg amúgy is amerikai, ott meg mindenki Soros embere, szóval nem kell itt összezavarni a népeket, térjünk vissza a magányos farkas szerepkörhöz. Nincs barátunk a nagyvilágban. Na jó, egy mégis van, a Vlagyimir, de ő már több mint plátói.

Áder János – a szintén frissen (újra)választott államfő – borította is a bilit. Székesfehérváron járt, ahol egy gimnáziumban megtartott beszédében elmondta, hogy erkölcsileg elfogadhatatlan az, hogy az USA, mint legnagyobb kibocsátó kilépett a klímaegyezményből. Világossá téve ezzel, hogy ő is a főnökkel van, és mától ez az irány.

Azt is mondta még, hogy ez „tiszteletlenség”, sőt hozzáette, hogy „nincs másik bolygó, ahová átköltözhetnénk”. Ebben mondjuk kivételesen igaza van, még amellett is, hogy ha lenne másik bolygó, akkor is minimum kellemetlen lenne átköltöztetni oda a haverokat, meg a stadionjaikat. Meg azt a sok szart ami az úgynevezett „Polgári Magyarország” című Politikai termékkosárba még belefér.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!