Lehet százmilliárdok nélkül is: Hajléktalanok otthonért úsznak

A jelentkezők közt nincs aranyevő Vajna Timi sem a pohos ura – bár ráférne -, de még Hosszú Katinka sem található a névsorban – persze ennek az akciónak nincs akkora sajtóvisszhangja, mint a Duna Aréna úszóiskolájának.

Itt „csak” lelkiismeretes művészek, újságírók, „másodvonalbeli celebek” vállalkoznak arra, hogy szűk két hét múlva saját otthonhoz segíthessenek egy-két hajléktalan magyar állampolgárt.

A Swimathon 2017 elnevezésű „közösségi úszókihívás” június 17-én, a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány szervezésében zajlik, amire ismert művészek, értelmiségiek vállalkoznak egy adott táv leúszásával és ennek pénzbeli megváltásával. Mindezt annak érdekében teszik, hogy egy telek és egy mobilház megvásárlásában segítsék a szervezőket: a tervezett összeg – kapaszkodjunk meg – 2 millió forint.

A kéthetes vizes vébé most tart cca. 105 milliárdnál s még nincs vége.

Az önzetlen és karitatív úszásra a legutóbbi adatok szerint 140-en jelentkeztek, többek között Szalai Krisztina színművésznő, Csoszó Gabriella fotós, Pikó András újságíró, a Földes Eszter és Lovasi András színész-zenészházaspár.

A Lakhatást most! és az Utcáról lakásba! Egyesület akciójára a tervek szerint érkeznek úszók Romániából, Szlovákiából, Angliából, Németországból és Egyiptomból is, itthonról pedig több helyi kötődésű nagyvállalat munkatársai is csatlakoztak hozzájuk. Az egyesület eddig több mint 30 rászorulónak segített az otthonteremtésben s a jótékonysági úszó-akciójuk után a jelentkezők önzetlen segítségével ez a szám csak növekedni fog.

Utána jöhet a vizes vébé százmilliárdos kéthete.

(kép: illusztráció)

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!