Vizes világbajnokság hazánkban! Örülsz neki? Kiderült a szomorú igazság, amitől nem fogsz…

MTI Fotó: Kovács Anikó

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül, hogy a vizes világbajnoksággal kapcsolatban 74 milliárd forintot nyolc hazai nagyvállalkozó cég nyert el, (az esetek tizedében konzorciumi partnerrel) akik közül többen jó kormányzati kapcsolatokkal rendelkeznek, de vannak akik személyesen Orbán Viktorhoz vagy rokonságához is közel állnak. A maradék 30 milliárd forintot közbeszerzéseken keresztül hatvan vállalkozás között osztottak szét.

A legnagyobb nyertes a Market Zrt amely 43,4 milliárd forintot nyert el. A többségi tulajdonosa az a Garancsi István aki a kormányfő régi bizalmasa.

„A vizes világbajnokság behozhatatlanul legnagyobb nyertese annak a Garancsi Istvánnak a cége, aki saját elmesélése szerint egy Ausztriába szervezett közös túrán kötött közelebbi barátságot Orbán Viktorral. Az üzletember többségi tulajdonában álló Market Építő Zrt. ugyan csak egy vizes vb-hez köthető megbízást nyert el, ez azonban a felkészülés messze legnagyobb projektje, a Duna Aréna építése volt (a Market 49 százaléka Scheer Sándoré). Bár amikor először szóba került, hogy Budapest úszó-világbajnokságot rendez, akkor még csak 8 milliárdos beruházásról szóltak a hírek, majd elhangzott 17, 23 és 25 milliárd is. Végül a kivitelezési munkákat nettó 38,6 milliárdért nyerte el a Market, egy módosítást követően ez emelkedett aztán 43,4 milliárdra.” írja az mno

BIZONYÍTÉK, DOKUMENTUM:

A szervezők 378 000 000 forintot fizetnek azért, hogy a Duna Aréna és a Vígadó, majd a Művészetek Palota közötti távolságot a Dunán tehessék meg a világversenyre érkezők. Nyolc normál és négy VIP járat teljesíti ezt a feladatot. Azért, hogy a hajóknak legyen hol kikötniük további 500 000 000 Forintért vásárolnak dokkokat. Forrás

Az igazi pofátlanság az Orbán kormánytól azonban az, hogy, azon túl hogy a vizes világbajnokságra több mint 100 000 000 000 forintot költöttek el, a BP2017 Nonprofit Kft önkéntes munkatársakat keres weboldalán, „az önkéntesektől a világbajnokság más és más, közösen meghatározott időszakaiban minimum egyszeri, 10 napos folyamatos elkötelezettséget kérünk, délelőtti vagy délutáni műszakokban!” 

Több mint 100 000 000 000 forint nem elég arra, hogy a dolgozóknak is fizessenek: Önkénteseket keresnek a VB szervezők!

A VB Szervező Bizottságának felhívása

Kedves Leendő Csapattársunk!

Életed legizgalmasabb és legboldogabb napjait élheted át, ha úgy döntesz, hogy önkéntesként csatlakozol hozzánk, a 2017-es FINA Világbajnokság Szervező Bizottságának csapatához.

Szükségünk van Rád! A tudásodra, a szorgalmadra és a kitartásodra, mert ez a kihívás tényleg nem mindennapi.  2017. július 14-30. között a sportvilág harmadik legrangosabb eseményének ad otthont Magyarország. Már az is óriási megtiszteltetés a számunkra, hogy házigazdák lehetünk. Bízunk abban, hogy a Te társaságodban.

Minden idők legnagyobb és legösszetettebb hazai sporteseményén Budapesten a földkerekség legjobb úszói, vízilabdázói, műugrói, műúszói és óriástoronyugrói, míg Balatonfüreden a legjobb nyílt vízi úszók harcolnak a világelsőségért.

Jelentkezz Önkéntesnek, segíts abban, hogy a 17. FINA Világbajnokság és az azt követő, augusztus 7-20. között zajló FINA Masters Világbajnokság is elnyerje százmilliók elismerését.

Hogy mi a teendőd?  Először is, kattints ide, és töltsd ki pontosan a jelentkezési lapot!

Amit mindenképpen tudnod kell és el is kell fogadnod: az önkéntesektől a világbajnokság más és más, közösen meghatározott időszakaiban minimum egyszeri, 10 napos folyamatos elkötelezettséget kérünk, délelőtti vagy délutáni műszakokban!

Mindenki lehet önkéntes! Hívd barátaidat, ismerőseidet, sporttársaidat, tanáraidat, szüleidet és még nagyszüleidet is!

A kazanyi világbajnokság 16 napját 5.8 milliárd ember kísérte figyelemmel.

Ezúttal rajtunk, ha úgy tetszik, Rajtad lesz a világ szeme.

Szeretettel várunk!

BP2017 Nonprofit Kft.


A cikket beküldte a Pesti Bulvárnak Fekete Richárd. Köszönjük!

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!