Újabb kilövési engedély a Fidesz körül. Kirúgták Nógrádit is.

Szerződést bontott a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) Zrt. Nógrádi Györggyel, a kormányzat egyik kedvenc biztonságpolitikai szakértőjével – értesült a Magyar Nemzet.

Nógrádiról senki sem tudja, hogy honnan ért mindenhez, de mindenről azonnali és megfellebbezhetetlen véleménye van, melyek véletlenül pont egyeznek a kormányéval. Jó pénzért.

Legutóbb akkora baromságot mondott, hogy kiesett a pixisből, de ne aggódjunk, lesz másik.

A külügyminisztérium felügyelete alatt működő nemzeti kereskedőháznak 2015 szeptembere óta havonta félmillió forintért adott tanácsot Nógrádi György, akinek az eredetileg határozatlan időre kötött szerződését május elsején bontotta fel az MNKH – közölte a Magyar Nemzet.

Az időzítés azért is érdekes, mert alig egy héttel korábban Nógrádi György a megszokottaknál is megdöbbentőbb kijelentést tett.

„Az amerikai nagykövetség bekérette a Fidesz egyik legmagasabb rangú vezetőjét, hogy vállalja el, hogy miniszterelnök lesz. Az illető azonnal elment a miniszterelnökhöz, és elmondta az egészet” – mondta a biztonságpolitikai szakértő.

A kijelentést azonnal tagadta a kormány és az USA nagykövetsége is, Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint sem történt meg, amit Nógrádi György állít.

Ez a sokadik olyan eset, amikor az látható, hogy nincs már akkora egység a Fidesz oldalán. Sorra lövi ki korábbi lelkes támogatóit Orbán. Nógrádi esete azért meglepő, mert előszeretettel hurcolták magukkal a fideszes vezetők mindenféle fórumra, hogy kimondassák vele legvadabb képzelgéseiket is. És lám, most hirtelen kegyvesztett lett. Úgy látszik, az még náluk is erős, hogy Trump-al összerúgják a port. A mi zsebdiktátorunk, csak itthon az. Az erősebbtől Ő is fél.

-Harkai Péter

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!