Gyurcsányt rajtakapták, ezt hogy fogja kimagyarázni?

Az elmúlt napokban pörögtek az események és a telefonok is. Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció elnöke az elmúlt napokban próbálkozott telefonhívásokkal, svájci bankszámlákkal.

Majd legutóbb igen jól értesültnek mutatta magát az MSZP belügyei kapcsán és azt állította, hogy az MSZP országos elnökségének legalább a fele összefogást akar.

Úgy gondoltuk, hogy még mielőtt Gyurcsány Ferenc azzal állna a nyilvánosság elé, hogy befogadott a házába eltévedt MSZP-s országos elnökségi tagokat az éjszakára, akik még aludni se tudtak, mert annyira remegtek az összefogásért, kicsit utána járunk a dolgoknak.

Jobbnak láttuk megkérdezni Nyakó Istvánt az MSZP sajtófőnökét, hogy mi az igazság a DK elnökének nyilatkozatából, hogy az MSZP országos elnöksége megosztott lenne. Nyakó a következő nyilatkozatot tette nekünk:

 

„Gyurcsány Ferencnek ugyanolyan hiteltelen információi vannak az MSZP országos elnökségének véleményéről, mint Orbán Viktor svájci bankszámlájáról. A DK elnöke csak blöfföl, és politikai vágyait próbálja valóságként tálalni.

A valóság azonban az, hogy Gyurcsány Ferenc csak arról tudhat, ami a DK elnökségében történik. Ezt pedig Kerék-Bárczy Szabolcs volt DK-s elnökségi tag nemrég világosan a közvélemény elé tárta,: a DK politikája nem a 2018-as győzelmet szolgálja, hanem azt, hogy egy-két tucatnyi vezetőjük képviselői helyhez jusson, s ezért az MSZP-t tekintik fő ellenfelüknek.

A sors iróniája, hogy Kerék-Bárczy Szabolcsnak azt követően kellett távoznia a pártjából, hogy kimondta az igazságot: a DK „stratégiája, hogy úgy váljon vezető kormányváltó erővé, hogy először a baloldalon veszi át az elsőséget, majd ezt követően nyit középre a majdani választási győzelem reményében és érdekében, megbukott.”

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!