Orbán komoly gyanúba keveredett. Ha igaz, Polt Péter is kevés lesz a népharag ellen.

 

Demeter Márta kérdést intézett Orbán Viktorhoz azzal kapcsolatban, hogy van-e az ő, a családja vagy hozzátartozói tulajdonában offshore-cég. Erre a kérdésre nagyon egyszerűen lehet válaszolni.

Normális helyzetben, ha feltesznek egy kérdést az embernek és nincs takargatni valója -különösen, ha egy ország miniszterelnökéről van szó- kiáll és egyértelmű választ ad. Ez volna a kötelessége. Ha másért nem, azért, hogy tisztázza magát az esetleges, a kérésben megfogalmazott vádakkal szemben.

Orbán Viktor nem ezt tette. Orbán megteheti, hogy egy képviselői kérdésre nem válaszol. Orbán  megteheti, hogy kijelöl egy sameszt Demeter Csaba államtitkár személyében a válaszadásra, aki össze-vissza karattyol az” elmútnyócévről” akkor, amikor csak egy igent vagy egy nemet kellene mondania. Így tehát jogosan gondolhatom és Ön is kedves olvasó, hogy Orbán Viktornak és/vagy a családja valamely tagjának, bizony van offshore cége.  

Képzeljék csak el, milyen szép lenne, ha azok után, hogy Demeter szerint véget vetettek a virágzó offshore biznisznek Magyarországon, éppen a Miniszterelnökről derülne ki, hogy offshore-lovag. Kíváncsi vagyok, Önök hogy látják.

Van-e Orbán Viktornak és/vagy a családja valamely tagjának külföldi adóparadicsomba bejegyzett offshore vállalkozása? Elképzelhetőnek tartják-e, hogy Orbán, titkos külföldi bankszámlákon vagy a strómanjai számláin őrzi gigantikus vagyonát?  Életszerűnek tartják-e, hogy Orbán mindössze nagyjából 750.000 Forintos vagyonnal rendelkezik, mint az a vagyonnyilatkozatában áll? Elhiszik, hogy ebből az összegből ki lehet fizetni Orbán Ráhel tízmilliós tandíját? Van-e arra magyarázatuk, hogy egy láthatóan közepes értelmi képességű gázszerelőből, hogy lesz az ország egyik leggazdagabb embere? Lehetne-e Andy Vajna a szinte teljes Magyar kaszinópiac, filmipar és jobbos médiabirodalom tulajdonosa Viktor barátsága nélkül? Lehetne-e egy átlagos Magyar lány, átlagos férje tulajdonában a fél Balaton? Mulatozhatna-e boldogan egy ibizai szórakozóhelyen egy múzeumi őr, ha nem Orbán tanácsadója?

Kaphatna-e az Ön cége tízmilliárdos állami megrendeléseket csak úgy? Megváltoztatnának-e az Ön érdekében törvényeket? Kaphatna-e az Ön magánalapítványa két milliárd forint állami pénzt, csak úgy? Van már stadionja? És TV-je? Az Ön lánya is Svájcban tanul? Ha volna egy romániai sörgyára, tuti, hogy egy egész állam állna Ön mellett, hogy közösen győzzék le a konkurenciát? Biztos, hogy normális, ha egy ország miniszterelnöke „jóban” van a 100 leggazdagabb magyar 30 százalékával? Nyert már az Ön cége olyan közbeszerzést, ahol egy ismert fideszes oligarcha is elindult? Kapott Ön több száz hektár földet olyan árverésen, ahol egyedül indult? Trafikja van? Helikopterrel jár? Van Önnek Jachtja az Adrián? Ha a főnöke kérdezi a munkahelyén, mondhatja azt, hogy majd a haverom válaszol Főnök? Az Ön CÖF nevű „civil” szervezete is kapna 500 millió támogatást egy állami cégtől? Ha valami nem tetszik, adhat 100 milliót egy haveri ifjúsági szervezetnek, hogy plakátolja tele az országot egy múzeum őr barátja által kiagyalt propagandával? Szeretne Ön Orbán Viktor barátja lenni? Én nem.

[poll id=”8″]

Ha nemmel válaszolt, ideje elgondolkodnia azon, hogy meddig tűri még, hogy gátlástalanul szétrabolják az országot? Meddig hagyja, hogy olyan emberek vezessék a népet, akiket ellep a korrupció gyanúja? Meddig ül és várja, hogy ez megváltozzon?

Ha igennel válaszolt, akkor azt javasoljuk, olvasson több Pesti Bulvárt!

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!