Kő kövön marad a családban: véletlen milliárdos osztalék pottyant Orbán apjának cégéből

De sajnos csak a fele jár az öreg Orbánnak, mivel felében tulajdonos a cégben – most elmorzsoltunk pár könnycseppet, de megnyugtató a tudat, hogy egymilliárd azért még bennmaradt a cégben – sose lehet tudni mikor kell elrohanni egy kiló cukorért Ibizára.

Ezzel együtt gratulálunk a szorgalmas nyugdíjas évekhez, minden nap örömmel sétálunk végig a kőtengerré változtatott Kossuth és Moszkva/Széll Kálmán téren. Barikádhoz meg elég lesz majd a macskakő.

Az Orbán-cégek közül a Dolomit Kft. tulajdonosai 500 millió forint, a Gánt Kő és Tőzeg Kft. tulajdonosai 730 millió forint osztalék kivétele mellett határoztak – derül ki a 444.hu által nyilvánosságra hozott adatokból.

Orbán Viktor miniszterelnök édesapja, Orbán Győző két fő bányacégben tulajdonos, ezek gyakran beszállítói hatalmas EU-s és költségvetési pénzből finanszírozott projekteknek – emlékeztet a hírportál.

Az öreg Orbán cége tavaly 3,2 milliárdos bevételt termelt – minden bizonnyal kiváló szakmai képességei értek a csúcsra így a nyugdíj utáni időszakban, amikor véletlenül pont a fia a miniszterelnök.

Akinek a gázszerelője meg véletlen multimilliárdos. S a lánya mit ad isten épp ez idő alatt tárgyalgat távol-keleti főmuftikkal. Míg a veje meg vidéki kastélyokat vásárol vidéki városok félhomályos ledlámpafényében.

Mindez természetesen a becsületes, éjtnappallá tevő munka jól megérdemelt gyümölcse – csak valahogy mindig arra az időszakra esik, amikor a gyerek kormányon van. Tiszta véletlen, hogy például a második kormányév kezdetekor is sikerült nettó kétmilliárddal növelnie a dolgos Öreg cégének a bevételét.

Most miért ő tehet arról, hogy megtalálják az állami és/sőt uniós megrendelések, amiket az a drága gyerek osztogat..?

Igaza van a Németh Szilárdnak, szüljél magyar ba’meg. Miniszterelnököt ba’meg. Aztán nem kell sírnod ba’ meg.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!