Itt a lista, kiket büntet meg ma a Fidesz

2017.05.30. 9:02

Az Országgyűlés tizennégy javaslat elfogadásáról dönthet mai ülésén, továbbá tizenkét ellenzéki képviselő tiszteletdíját csökkentheti különböző fegyelmi ügyekben – írta az MTI.

Kövér László házelnök javaslatára ellenzéki – főleg MSZP-s – képviselők lesznek ma megbüntetve egy korábbi „engedély nélkül történt szemléltető eszköz felhasználása” miatt, s ezért tiszteletdíjukból kerül levonásra legkevesebb százezer forint, a büntetési tételek elérik az összesen egymillió forintot.

A tiltott szemléltetési eszköz Kövér szerint lehet ugyanúgy egy molinó, mint egy üres A/4-es papírlap, de szerinte a szocik igazán nagyot vétettek, hiszen a „ne írd alá János!” feliratot feltartva méltóságában sértették meg a köztársasági elnököt államfőt – Kövér szerint azzal, hogy a

keresztnevén szólították!

A büntetésükről a fideszes többségű parlament szavaz, gyakorlatilag borítékolható, hogyan.

 

Az április 10-i ülésen, amikor Áder a Lex-CEU-t kellet aláírja, „engedély nélküli szemléltetésben” vett részt az MSZP-s Kunhalmi Ágnes napirend előtti felszólaláskor valamint papírlapokat tartottak fel Bangóné Borbély Ildikó, Gőgös Zoltán, Heringes Anita, Hiszékeny Dezső, Horváth Imre, Korózs Lajos, Józsa István, Szabó Sándor, Szakács László, Teleki László és Tukacs István szintén MSZP-s képviselők.

00441319
MTI Fotó: Kovács Tamás

Szabó Tímea független/PM-es képviselőt is megbüntették, az ő illetményét 249 292 forinttal csökkentik, amiért április 8-án Áder János újraválasztása után felállt a székére és egy marionettbábut emelt a magasba, melynek fejére Áder fotóját rögzítette. Muhahaha

MTI / HVG alapján

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!