Fekete statisztika: A Fidesz-kormányzás alatt fokozatosan csökken Magyarország lélekszáma

Sajnos nem csak arról a több mint félmillió emberről van szó, akik elhagyták az országot s mely adat a számítások szerint további 3-400 ezerrel nőhet a jövőben.

Siralmas, hogy olyan állapotokat teremt a Fidesz-kormány, amiben már a saját statisztikai hivatala sem tudja tovább kozmetikázni az adatokat: kevesebben születtek és többen haltak meg az év első negyedévében, mint az elmúlt év hasonló időszakában.

Az év eleji halálozási adatokat még megpróbálják úgy magyarázni, hogy a váratlan influenzajárvány sajnálatosan hozzájárulhatott mindehhez. Ezt persze képtelenség komolyan venni egy olyan lerohadt szociális hálóval – sem – rendelkező országban, ahol egy vidéki suttyó fociakadémia több támogatást kap, mint volna összességében a járvány elleni oltás ingyenes finanszírozása.

A drámai adatok szerint tovább folytatódott a halálozások számának tavaly szeptember óta tartó emelkedése: az év első három hónapjában 38 589-en haltak meg, ami nagymértékű, 16 százalékos emelkedést jelent az egy évvel korábbihoz képest.

Olcsó hatásvadászat lenne ideemelni Németh Szilárd vagy Kövér László szaporodási felhívásait, de tény: ebben az országban hét éve uralkodnak s a tevékenységük eredményét ezek a lesújtó adatok bizonyítják a leglehangolóbban.

A számok alapján a halálozások számának jelentős emelkedése, valamint a születések csökkenése következtében a természetes fogyás a 2016. január-márciusi 10 941-gyel szemben 2017 első negyedévében 16 517 volt, ami 51 százalékos növekedést jelent.

Mindez egy olyan országban, ahol 3 000 000 ember vegetál a szegénységi küszöb alatt, az az országot (félre)vezető kormány szégyenteljes alkalmatlanságának a bizonyítéka.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!