Plazába kisoroszlánt ne, állatkertbe, cirkuszba igen!

Pár évvel ezelőtt sajtósként bejuthattam egy cirkusz backstage-ébe,  de úgy is nevezhetjük: ahol már, nem olyan vidám minden. Vártam, hiszen nem mindennap simogathat meg az ember egy vad, ámde, annál cukibb állatot. Bevallom, egyáltalán nem tetszett, sőt visszataszító volt az egész légkör, hogy mindenki nyúzta szegény macskát, miközben valódi otthona a természetben kontinenssel arrébb van. 

De legyünk aktuálisak! A győri Árkád bevásárlóközpont nagy durranásra szánta el magát, a dinoszaurusz, vélhetően a mamutkiállítás sikereiből ítélve, ezt fokozva, úgy döntöttek, élő állattal csalogatják berkeikbe a népet. Csakhogy most nem nyuszival(azt se támogatandó), hanem egy kis oroszlánnal reklámozzák magukat. A 444 „Kisoroszlánt kínoznak a győri Árkádban” címen megjelent cikke után, hatalmas felháborodást keltett az eset, ami egyébként nem az első, egy évvel ezelőtt is lehetett már oroszlánt simogatni Árkád bevásárlóközpontban. oroszlan bemutato

A cikk megjelenése után tömegével érkeztek a negatív vélemények a győri Árkád Facebook oldalára, fiataltól-időstől, akit csak elért a hír. Az érdekessége a történetnek a bevásárlóközpont válságkommunikációja (mert ezt már annak lehet minősíteni), ami egy nyugtatás volt az emberek felé, hogy az oroszlánok, úgyis egész nap fekszenek, nincs azzal semmi gond, ha ezt egy tömeg előtt teszik egy műhelyen, műlevegőn.

70vQVnoiL7jI7pC6s

A győri Árkád Facebook oldala nem sokáig bírta az ostromot, egyelőre nem tudni, miért nem elérhető, de valószínűleg a belső letiltás történt, vélhetően addig, amíg rá nem jönnek mit basztak el, és ha ez a visszamaradottságra utaló magyarázatuk nem jött be, mit lehet kitalálni. Addig is mutatunk pár képet korábbi állatsimogatásról, ami szintén Magyarországon, szintén Árkádban történt.

Ilyenek vagyunk mi emberek:

01

Tök jó, hogy a 444.hu megírta, sok ember felháborodott, az Árkád pedig akkora ostromot kapott az emberektől, hogy valószínűleg már mamutokat sem fog kiállítani.

De az egész állatvédelem egy szelektív, szegmentált, divatos szokásnak hat, némi képmutatással.

Na persze, aki divatból csinálja, az is csinálja, aki állatokat ment de közben megeszi őket, legalább menti, lehet örülni a kis szarnak, hogy nincs nagy szar, csak ennek nem látom jövőjét és követezettségét, de ne így legyen. Jó lenne, ha nem csak az ennyire látványos állatkínzásokra reagálnának az emberek, hanem észrevennék az állatok globális kizsákmányolását, ami elindul a tehén tejétől, tartva a tyúk tojásán át, az állatkerti bezártságba, a cirkuszi idomításba, egészen a trófeákért való vadászásig.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!