Elképesztő! Orbán, akár Orosz ügynök is lehet

Putyin már nyújtja a kezét, ha lesz aki megfogja, az Orbán lesz. (kép:Koszticsák Szilárd / MTI)

Hihetetlen de igaz. Orbán Viktor az egyetlen olyan kormányfő a rendszerváltás óta, aki nem esett át az úgynevezett „C” típusú átvilágításon. Pedig ilyen nemzetbiztonsági átvilágítás szükséges például, még a MeH állományában álló kormánybiztos, miniszterelnöki megbízott, a MeH állami vezetői munkáját közvetlenül segítő munkakörhöz is.

A Miniszteri Kabinetben és a Miniszteri titkárságon mindaz a munkakör ilyen ellenőrzéshez kötött, ahol a feladatok ellátásához államtitok minősítésű adat megismerése szükséges, továbbá a Miniszterelnök személyi asszisztensének, közvetlen tanácsadójának és a kormányszóvivőnek, a kormányzati kommunikációs területen a főosztályvezető-helyettesnek is át kell esnie a „C” típusú átvilágításon, de a kül- és biztonságpolitikai területen is minden munkakör ehhez az ellenőrzéshez kötött. Továbbá „C” típusú átvilágításhoz kötik a Központi Statisztikai Hivatalnál dolgozó titokvédelmi felügyelőt is. Szükséges továbbá a Kormányzati Tisztségviselői és Kitüntetési Főosztály, valamin a Parlamenti Titkárság főosztályvezető-helyettesnek, és a kisebbség- és nemzetpolitikáért felelős szakállamtitkár irányítása alá tartozó szervezeti egységnél minden munkakörhöz, az objektumvédelem, a személyi biztonság, az informatikai biztonság, az ágazati katasztrófavédelem és védelmi igazgatás minden munkakörhöz, a Kormányzati Iratkezelési Főosztályán a titkos ügykezelő, és a titokvédelmi felügyelői munkakörhöz.

Hogy többek között miről is szól a C típusú átvilágítás? Ez az ellenőrzés egyfajta szűrőként is működik, hiszen akinek valamilyen takargatnivalója van, az valószínűleg nem fogja felvállalni ezt a folyamatot. Aki olyan pozícióban szeretne dolgozni, ahol bizalmi információkhoz vagy államtitokhoz jut, annak viszont elkerülhetetlen. Vannak, akik elvi okokból utasítják el a vizsgálatot, és inkább nem vállalják el az adott megbízást.. A másik ok, ami miatt általában félnek az ilyen típusú ellenőrzésektől, hogy ez részletes vagyonbevallással is jár, amely során a külföldi bankbetétekről is be kell számolni.

Az átvilágítás eredménye államtitoknak minősül, így azt a szolgálatokon és az alanyon kívül, harmadik személy nem ismerheti meg. Ha például az alany olyasmit ír a kérdőívbe, ami megbotránkoztató, vagy erkölcstelen, nem számít buktató tényezőnek, mert nem titkolja, így nem zsarolható vele. Annál érdekesebbek a rendezetlen pénzügyek, tartozások, külföldi kapcsolatok, stb. A nemzetbiztonságiak tehát azt nézik, hogy az alany mivel zsarolható, mekkora a megvesztegetés esélye. Ha nem drogos, titkolt homoszexuális, nincs szeretője, eltitkolt külföldi bankszámlája és nem kém, nincs probléma.

Nos, Orbán Viktor nem esett át ilyen ellenőrzésen és soha nem is kezdeményezte sem Ő sem más, hogy vele kapcsolatban lefolytassanak ilyen eljárást, akár megalapozottak is lehetnek. Nem kizárt tehát, hogy az országunkat egy Orosz ügynök, egy feleségverő, kezelés alatt álló pszichopata, vagy titkos bankszámlán milliárdokat rejtegető, korrupt diktátor is vezetheti.

Vélhetően ezt a kérdést tette fel magában Demeter Márta Országgyűlési képviselő is, amikor törvényjavaslatot nyújtott be, ami mindenkori miniszterelnökök, államfők átvilágítását rendelné el. A javaslatot természetesen leszavazta a Fidesz.

Na kérem, ez az igazi nemzetbiztonsági kockázat!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!