Botrány! Megtalálták Orbán papa „lószaros” milliárdjait a Keleti mögött

Orbán Győző és Orbán Viktor a felcsúti Pancho Aréna VIP-teraszán (kép: Népszava)

2017.05.25. 8:40

Hárommilliárd forintnyi közpénzért cserébe hordják a köveket a Nemzeti Lovarda budapesti Kerepesi úti épületének rekonstrukciós munkálatai keretében Orbán Viktor édesapjának, Orbán Győzőnek dömperei. – adta hírül a Magyar Narancs.

A miniszterelnök családjának gánti és hahóti bányavállalkozásai a 2010-es fideszes hatalomátvétel után robbanásszerű növekedésnek indultak – igaz Orbán papa bányáiról már a kilencvenes években tudott a közvélemény.

Orbán Viktor szülei, valamint testvérei tulajdonában több vállalkozás is van, (Dolomit Kőbányászati Kft., Nehéz kő Kft., illetve Gánt kő és Tőzeg Kft.) ezek elsősorban bányászattal, szállítmányozással és betonelemek előállításával foglalkoznak, és milliárdos hasznot termelnek.

A magyar természeti kincseken meggazdagodó Orbán-klán pedig nem csak a Nemzeti Lovardához szállít köveket, betonelemeket, ugyanis az állami tendereken valahogy rendszeresen nyernek el munkákat, legyen az kilátó, autópálya, híd, vagy víztározó.

A Magyar Narancs kiderítette, hogy a lovarda munkálataihoz a gánti bányából hordják a köveket a dömperekkel. A lovarda felújítását egyébként Mészáros Lőrinc gyermekeinek cége a Fejér B.Á.L. Zrt. és a miniszterelnök saját lábon álló vejével Tiborcz Istvánnal szoros kapocslatban álló Paár Attila résztulajdonában álló West-Hungária Bau Kft. alkotta konzorcium végzi.

Bővebben a Magyar Narancs oldalán.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!