Most végre kiderülhet, hogy kihez köthetők a kamupártok

2017.05.25. 13:45

Hat párt ellen indult nyomozás a 2014-es választási kampányhoz nyújtott állami támogatások felhasználásával összefüggésben költségvetési csalás és más bűncselekmények gyanújával az Állami Számvevőszék (ÁSZ) feljelentése nyomán – közölte a Magyar Nemzet a Fővárosi Főügyészség tájékoztatása alapján.

60 milliós tankolási számlák és 40 millió egy félperces reklámszpotra. A 2014-ben a parlamenti választásokon induló kamupártok állami milliókat használtak fel – egyelőre büntetlenül – ezen felül pedig sokszor megtévesztették a választókat is.

Együtt 2014 párt, Zöldek Pártja, JESZ, az SMS, a SEM, az ÚDP és ÚMP. Emlékszik még valaki rájuk? Na ugye, hogy nem. Arra persze jók voltak, hogy a kormányváltó választókat megvezesse, és összezavarja azokat, akik egyébként nem foglalkoznak napi szinten a politikával, de elutasítják a Fideszt.

Ezek a pártok össze tudtak szedni annyi érvényes ajánlást országosan (!), amennyi ahhoz kellett, hogy önálló listával indulhassanak a választásokon, de az ajánlásaik számának csak töredékét gyűjtötték be szavazatok formájában.

Választási szakértők szerint valaki, vagy valakik összegyűjthették nekik ezeket az ajánlásokat, hogy az egyébként is széttöredezett ellenzéket még széttöredezettebbnek mutathassák a szavazólapon, ami így egy jó hosszú tekerccsé változott rajta mindenféle névvel, logóval, amit csak az igazán tudatos választó bogarászott végig. Ezen pártok célja pedig többek szerint az állami milliók bezsebelésén kívül egyértelműen a választók összezavarása lehetett.

A Magyar Nemzet információ szerint azért rendeltek el nyomozás egy meg nem nevezett párt ellen, mert nem számoltak el az állami támogatással, sőt a többszöri felszólításokra sem reagáltak. Az ügyben már a gyanúsítottak kihallgatása is megtörtént. Két további pártnál az adóhatóság nyomoz.

A nyomozások végére talán fény derülhet arra is, hogy kinek érte meg az, hogy ezek a szervezetek elindulhattak a választáson.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!