Botránylavina az úszószövetségben – hiába a sokmilliárd, már Gyárfást is visszasírják

Bienerth Gusztáv és Gyárfás Tamás

Mióta megválasztották az úszószövetség elnökének Bienerth Gusztávot, szinte nem telik el nap, hogy valami botrány fel ne robbanjon a szervezetben.

„Az a különbség a két vezetés között, hogy Gyárfás Tamás idejében egy girbegurba út vezetett az erdőn keresztül. Bienerth úr vezetése alatt a Magyar Úszó Szövetség egy nagy erdőt lát, ami teljesen átjárhatatlan. Fogalmunk sincs, hogy hogyan juthatunk el a célunkig!”.

„Gyárfás Tamás ezekhez képest úriember volt, és adott a látszatra, például nem ült be a levezető elnök székébe”.

„Ha az elnök engedélyezi, hogy végig titkos szavazáson döntsenek a napirendi pontokról, akkor ma egészen biztos, hogy nem Bienerth Gusztáv a Magyar Úszó Szövetség elnöke”.

„Szalay- Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes viszont nemhogy elnökségi tag nem lett, még a jelöltek listájára sem került fel.”

„Új és új kollégák nevével találkozunk, és nem tudjuk követni, hogy ki kicsoda, csak röpködnek a nevek és az igazgatói titulusok”.

csurka gergely1
Csurka Gergely 13 év után lemondott

A fenti idézetek a szövetség hétvégi közgyűlésén röpködtek és hogy nem csak a sportvehemencia tesztoszteronja gerjesztette és alapjaiban omladozik még tovább a kormányzati látvány-sportszövetség, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy váratlanul lemondott 13 év után váratlanul lemondott a szövetség sajtófőnöke, Csurka Gergely is.

Csurka tegnap délutáni nyilatkozatában maga sem titkolta, hogy a döntése nem mentes a személyes érzelmektől. Felemlítette a hétvégi közgyűlés anomáliáit, de kiemelte: egy olyan szövetségnél nagy bajok vannak, ahol egy négyszeres olimpiai bajnok Darnyi Tamás még jelölőlistára sem kerül.

Nem palástolta azt a véleményt, hogy amíg 170 milliós volt a költségvetésük, addig mindenki tette a dolgát saját képességei szerint, de amióta beindult az 1,7 milliárdos kormányzati pénzágyú, azóta teljes a káosz. Vagy inkább a mohóság és a marakodás.

Nem titkolta azt sem, hogy döntésében motiválta, hogy nem jelölték hétévi tagság után a FINA elnöki bizottságába, de ez csak a személyes rész: az alapvető probléma, hogy az úszószövetség jelen vezetője képtelen egységet teremteni, mivel nincs beágyazottsága a sportágba.

Magyarán alkalmatlan arra, amire a kormány odanyomta.

50 nap van hátra a vizes vb-ig, ami a tervezett tízmilliárd helyett ma 100 milliárdos költségnél csilingel.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!