Öngyilkos merénylet Manchesterben. Legalább 19 halott egy koncerten /Videó/

A CNN információi szerint öngyilkos merénylő robbantotta fel magát tegnap éjjel Ariana Grande Manchesteri koncertjén, a bejáratánál.

A robbantásban legalább 19 ember életét vesztette és legalább 60-an megsérültek.

A főként fiatal lányokból álló közönség a koncert utolsó perceiben már elindult a kijárat felé, amikor robbanás rázta meg az aréna környékét. Az amerikai hatóságok közlése szerint egy férfit azonosítottak a környék kameráinak felvételei alapján, aki vélhetően felelős lehet az akcióért.  A robbanást halló, még az arénában tartózkodó fiatalok között hatalmas pánik tört ki. Mindenki fejvesztve menekült a helyszínről. Akkor még nem lehetett tudni, hogy pontosan mi történt, csak a pokolgép szörnyű hangja volt hallható. A rendőrség lezárta a környéket, felfüggesztették a tömegközlekedést és megerősíttették a középületek védelmét.

A VIDEÓ ITT TEKINTHETŐ MEG

Theresa May Brit kormányfő részvétét fejezte ki az elhunytak családjának. Ariana Grande pedig annyit írt Twitter lapján, hogy ” összetörtem, nincsenek szavak”

Aki ott élő rokona vagy barátja után érdeklődne az alábbi telefonszámon teheti meg.

  • vészhelyzeti telefonszám: +44 (0)161 856 9400

Az elmúlt egy évben ez volt a második súlyos terrortámadás Angliában. Legutóbb London belvárosában hajtott a járókelők közé egy terrorista. Megölve ezzel 6 járókelőt.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!