Egy kisvállalkozó nem enged a minisztériumi zsarolásnak: Nyílt levélben üzen Balog Zoltánnak

Balog Zolán emberminiszter (kép: nol)

2017.05.23. 12.40

Egy olvasónktól kaptuk az alábbi levelet, melyet közlünk is, változatlan formában;

Nyílt levél Balog Zoltánnak, az Emberi Erőforrások Miniszterének.

Tisztelt Miniszter Úr!

 

Kézhez kaptam az Ön minisztériuma alá tartozó, Köznevelésért Felelős Helyettes Államtitkárság által kiadott útmutatást. Ezzel kapcsolatosan van egy pár észrevételem, amit szeretnék Önnel megosztani.

  1. Kimondottan aggályosnak tartom azt a fenyegető hangvételű bekezdést, ami szerződésszegésnek minősíti a tiltott termékek forgalmazását. Megjegyezni kívánom, hogy minden kereskedelmi, és vendéglátóipari egység működési engedélyében tételes felsorolás van a forgalmazható termékekről. Ráadásul a felügyeleti szerv az illetékes önkormányzat ipar -kereskedelmi osztálya. Akkor mi hatalmazza fel Önt (Önöket), hogy ebbe beavatkozzanak???
  2. A mellékletben szereplő készítmények ajánlása bebizonyította, hogy Ön (Önök) egyáltalán nincsenek tisztában a gyerekek étkezési szokásaival, intézményeikben működő büfék területi adottságaival, és azok műszaki és technikai tartalmával.

Az érthetőség kedvéért: halkonzerves szendvics és hagymás készítmények értékesítése munkahelyi és iskolai büfékben nem javasolt az intenzív és agresszív illata miatt. Arról nem beszélve, hogy a szardínia a felnőttek körében is nagy mértékben elutasított, de a gyerekek étkezési szokásaival egyenesen szembe megy.

Májkrémes szendvics: az idő múlásával a színe elváltozik, élvezeti értéke csökken, és sok „E” számú adalékot tartalmaz.

  1. Tej alapú turmixital: Ön(Önök)vagy nem járt iskolába, vagy annyira régen, hogy nem emlékszik arra az alapvető tényre, hogy az órák között 10 perc, szerencsés esetben 15 perc szünet áll a diákok rendelkezésére (de a büfésnek is). Vajon mennyire csúszik el az idővel, ha turmixot kell pancsolgatnia? Előre elkészített szóba sem jöhet, hiszen ha megmarad a tejes ital azonnal veszteséget jelent. A felszerelés pluszköltséget jelent, ráadásul a büfék 90%-a, 6 – 8 négyzetméteren működik.

4.Tojás: a hozzá nem értés tetőfokával van dolgunk. Az egyetlen élelmiszer alapanyag, amire az ÁNTSz (NÉBIH) azonnal felszólítás nélkül lő. Külön hűtő, külön mosóhely, külön edény, és igazolt és dokumentált engedéllyel rendelkező beszerzési forrás. Mindezt megint csak a 6 – 8 négyzetméteren.

Mindezek összegzése szerint sikerült belenyúlni egy olyan témába, amihez nem ért sem Ön, sem államtitkárainak sokasága sem. De még szörnyűbb, hogy saját gyermekeik szokásait sem ismerik, mert akkor legalább például tudnák venni, az idióta rendeleteik meghozatala előtt. Az iskolákban egyetlen normális működő rész a büfé volt, hiszen a működtetés, és fenntartás eszement átszervezése folytán napi rendszerességgel problémák sokasága kerül az intézményvezetők elé. Most ezt az egyetlen helyet is szétverik. A gyerekek szokásait viszont nem tudják megváltoztatni, mert akkor reggel a legközelebbi élelmiszerboltban bevásárol, és nem érdekli, hogy az mennyire „egészségtelen”. Bár ennek kapcsán megtehetik azt is, hogy a McDonald’s éttermekből kitiltják a gyerekeket, és a közértben sem adnak nekik ezekből a termékekből.

Egyszerűen nem veszik tudomásul, hogy a gyerek nem hülye, csak kisnövésű ember. Van önálló gondolata, szokása és egyénisége, amibe nem kellene erőszakkal beleavatkozniuk.

Remélem ez a pár gondolat elősegíti ennek az agyament tervezetnek a visszavonását, mert furcsa lenne, ha ebből is egy olyan öngól születne, amit az emberi jogok lábbal tiprásaként emlegetnének, és a fél világ felháborodását váltaná ki, mint a CEU ügy.

20170504 202622 1

Nem sok tisztelettel, de őszinte aggodalommal: sok büfés nevében.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!