Trump mellékajtón át juthat csak el a pápához

A Szentszék feltételeket szabott Donald Trump amerikai elnök szerdai vatikáni látogatásához, hogy a találkozó Ferenc pápa akarata szerint a lehető legegyszerűbb legyen – értesült a Corriere della Sera olasz napilap.

Az újság úgy tudja, a Vatikán nem engedélyezte, hogy az amerikai elnök helikopterrel szálljon le a pápai állam falain belül. A Szentszék magyarázata szerint ez egyrészt túlzott biztonsági készültséget, a légtér lezárását igényeli, másrészt az amerikai delegációra egyetlen helikopter nem volt elegendő, hanem legalább négy szállt volna le egymás után a Vatikánban.

A lap szerint Ferenc pápa minél kisebb felhajtást szeretne Trump május 24-i látogatásakor. A katolikus egyházfő el akarja kerülni, hogy az amerikai elnökkel való találkozó megzavarja a Szent Péter téren és a Vatikán környékén gyülekező hívőket, akikkel a pápa szerdán tíz órától találkozik az általános audiencián.

A Vatikán ezért tűzte ki reggel fél kilencre a találkozó időpontját. Az amerikai elnök és küldöttsége gépkocsikkal Vatikánváros egyik oldalsó kapuján, a Porta Peruginón keresztül lép be a pápai állam területére. Az amerikai konvoj így is jelentős káoszt teremt majd az olasz főváros reggeli közlekedésében.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!