Szél Bernadett telibe kommunistázta Orbánt

Szél Bernadett a Parlamentben (kép: Youtube)

2017.05.22. 13:30

Aláírást gyűjt az LMP az aláírásgyűjtésért: a párt így akarja kikényszeríteni, hogy legyen népszavazás Paks 2-ről. – írta meg a Mandiner.

Szél Bernadett a párt társelnöke szerint ugyanis a magyar embereket, és nem Vlagyimir Putyint kell megkérdezni arról, hogy „merre van az előre”.

Orbán Viktor mára kommunista lett – jelentette ki, emlékeztetve a miniszterelnök korábbi szavaira, miszerint ő nem kommunista, hogy az emberek ellenében kormányozzon. Szél Bernadett szerint a kormányfő viszont most éppen, hogy ezt teszi, ugyanis egyre többen látják Paks 2. kockázatait és nyilvánítanák ki véleményüket egy népszavazáson.

Az aláírásgyűjtéssel a párt egy népszavazást akar kikényszeríteni a paksi bővítésről. Hadházy Ákos sajtótájékoztatóján elmondta, Svájcban például megkérdezték az embereket arról, hogy akarnak-e erőművet, vagy sem, ott a többség elutasította az új blokk megépítését. A magyar miniszterelnök ezzel szemben úgy látja, hogy „nem való a magyar embereknek ilyen apróságokkal foglalkozni” – fogalmazott az LMP társelnöke.

Hadházy szerint a pénzügyi kockázat mellett nagy biztonsági kockázattal is kell számolni abban az esetben, ha mégis megépítteti a Fidesz az új atomerőművet. Arról nem is beszélve, hogy nagy eséllyel sok pénz vándorolhat majd a kormánnyal szoros kapcsolatot ápoló oligarchákhoz.

Bővebben a Mandiner oldalán olvashat.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!