Majka pofára esett: Eldőlt, mi lesz a Budapest Park sorsa

forrás: Facebook

Az MSZP mindent megtesz annak megakadályozására, hogy P+R parkoló legyen a Budapest Park nevű szórakozóhely helyén – mondta Horváth Csaba, a párt fővárosi képviselője hétfőn, budapesti sajtótájékoztatón.

A párt arra reagálva hirdetett sajtótájékoztatót, hogy sajtóinformációk szerint Pál Tibor MSZP-s IX. kerületi önkormányzati képviselő a városrész polgármesterénél kezdeményezte, létesüljön P+R parkoló a Soroksári úton található szórakozóhely helyén.

Az eseményen Horváth Csaba és Pál Tibor cáfolta az információt. Pál Tibor közölte: a terület tulajdonosaként a főváros tavaly, még a budapesti olimpiára készülve villamos-végállomást tervezett a szórakozóhely területére.

Hozzátette, miután az olimpiarendezés meghiúsult és a főváros e területre vonatkozó eredeti szabályozási tervében P+R parkoló létesítése szerepel, Bácskai János (Fidesz-KDNP) polgármesterhez intézett tavaly novemberi és idén áprilisi beadványaiban ő az iránt érdeklődött, mi lesz a területtel.

Pál Tibor hangsúlyozta: pusztán tisztázni kívánta a kérdést, képviselőként az a kötelessége, hogy ezt időben megtegye, hiszen a Budapest Park fővárossal kötött szerződése 2019-ben lejár. (http://www.ferencvaros.hu/bizhon/K/170420/21/85_17.pdf)

Közölte, számukra érték az öt éve működő szórakozóhely. A kerületi szocialisták azon lesznek, hogy „megőrizzék ezt az értéket, emellett korszerű választ adjanak a felmerülő új igényekre” – mondta a képviselő, utalva arra, hogy a Budapesti Park az évnek csak négy hónapjában működik, és a fennmaradó hónapokban is hasznosítani szeretnék a területet.

Horváth Csaba kijelentette: bár a főváros fejlesztésének fontos eszközei a P+R parkolók és jogosnak tartják a lakosság igényét azokra, a Budapest Park jelenleg sokkal többet ér, minthogy „egy legyen a P+R parkolók sorában”.

Ezért – mint mondta – egyrészt a Fővárosi Közgyűlés következő ülésén felteszi Tarlós István főpolgármesternek a kérdést, hogy eddig miért csak a 2010 előtt eltervezett P+R parkolók valósultak meg. Másrészt pedig kezdeményezni fogja a közgyűlésben, hogy módosítsák a terület szabályozási tervét, hogy annak közösségi funkcióját jogszabályban is rögzítsék, így a jövőben sem lehet majd parkolóként hasznosítani azt – tette hozzá.

Horváth Csaba a fővárosi szocialista képviselők nevében kijelentette: „minden erejükkel meg fogják akadályozni”, hogy bezárjon a szórakozóhely.

Majka korábban így reagált a sajtóban megjelent hamis vádakra.

majka
forrás: Facebook

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!