Botrány! Habony rendíthetetlen. Ezt is megúszta. A projektigazgatót áldozták fel helyette

Ezt a botrányt már nem tudták a szőnyeg alá söpörni: a „Gyere haza fiatal..!” kormánypropagandára hazatért maroknyi fiatal a mai napig nem kapta meg a projektben ígért vállalkozási összeget.

Naná, hogy a feltételezett értelmi szerző helyett a kismiska adminisztrációs bábot penderítették ki.

A Fidesz-kormány rémuralma miatt megközelítőleg több mint félmillióan hagyták itt a politikai és gazdasági mocsarat, amivel a Fidesz-kormány elárasztotta az országot. Egy friss, a KSH Népességtudományi Kutatóintézet által végzett felmérés szerint további legalább 370 000-en tervezik a gazdasági migrációt az elkövetkező években.

fiatal4

A Habony-művek erre már kénytelen volt kitervelni egy hazacsábítási trükköt, aminek a színvonalát jellemzi, hogy az egyik fő vonzereje a promófilmben a túrórudi volt – és blöffre ígért vállalkozási támogatás.

A 2015 tavaszán indult állami „túrórudi”-akció nyomán épp’ hogy száz „gyerehazafiatal” jött haza. A tavaly leállított kínos bukásra 100 millió forintot különítettek el azzal a céllal, hogy lakhatási, letelepedési támogatással és megfelelő munkahely biztosításával segítsék a külföldön dolgozó magyar fiatalok hazatérését.

A program tervezett csábereje az lett volna, hogy a kormány hárommillió forint vissza nem térítendő támogatást ad(ott volna) azoknak a 25 év alatti fiatalok, akik Budapesten vagy Pest megyében indítanak mikrovállalkozást. Ez elmaradt, a vállalkozásokba belefogott „gyerehazafiatalok” bukták a befektetett összeget. Is.

Ezt a botrányt már nem lehetett kimagyarázni, tehát egy fejnek hullania kell s ki lenne minderre a legalkalmasabb, mint az idióta és csúnyán pofáraesett program élére kinevezett igazgató.

Így hát Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a mai napon kezdeményezte a „Vállalkozz itthon fiatal!”-programért felelős OFA Nonprofit Kft. vezetőjének, Pákozdi Szabolcsnak a leváltását.

Habony „negyerehazafiatal” továbbra is nyugodtan szívhat túrórudit Ibizán.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!