Honnan lesz pénz a 13. havi nyugdíjra? Hát innen. Korózs megmondja /videó/

Mint ismert, Botka László az MSZP miniszterelnök jelöltje a napokban bejelentette, hogy ha kormányt alakíthat, újra bevezeti a 13.havi nyugdíjat. Botka mondatai hatalmas felzúdulást váltottak ki sokakban. Számtalan kérdés merült fel azzal kapcsolatban, hogy vajon reális e, hogy a Magyar gazdaság jelenlegi helyzetében ilyen jelentős nyugdíjemelésről beszéljen egy felelős vezető.

Magyarországon több mint kétmillió nyugdíjas él. Ha ezt beszorozzuk az átlagnyugdíj 120.000 Ft körüli összegével -ami nem tökéletes számítási mód, de most megteszi- akkor kiderül, hogy a 13.-havi nyugdíj újbóli bevezetése mintegy 240 Milliárd forintba kerülne évente.

Ha semmi mást nem számolunk, csak a stadionokra, és a vizes világbajnokságra költött milliárdokat azonnal megértjük, hogy nemhogy nem reális Botka állítása, hanem a 13.-havi nyugdíj bevezetése mellet további jóléti intézkedésekre is marad pénz a kasszában. Ha ezek a költségek nem terhelik tovább a költségvetést, több mint 300 Milliárd forint lesz elkölthető szociális intézkedésekre.

Szóval kedves nyugdíjasok, nyugodjanak meg. Meg lehet csinálni.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!