Balhé volt a Kúria épülete előtt: a hatóság elszólta magát, riasztották a bevetési egységet

Kép forrása: balrad.com - a fotó illusztráció, nem a mai eseményen történt jelenetet ábrázolja, hanem egy korábbi Póka-féle akciót

A devizahitel-károsultak Nem adom a házamat elnevezésű mozgalmának tagjai ma a Kúria épülete előtt gyülekeztek, szerettek volna bejutni az épületbe. Transzparenseket is tartottak maguknál, így vélhetően demonstratív jelleggel érkeztek, azonban egy spontán rendőrsorfal elállta az útjukat. Amikor érdeklődtek, hogy ők miért nem mehetnek be a Kúriába, váratlan választ kaptak egy rendőrtől, aki „elszólta magát,” miközben mindenki mást beengedtek.

A Facebook-oldalukon egy videót is feltettek az esetről, amelyen világosan látszik, hogy nem egy általános tiltást foganatosít a rendőrség, hanem konkrétan őket, „sárga pólósokat” nem engedik be az épületbe.

A videón az is hallható, ahogy a bevetési egységet riasztják a sorfalban álló egyenruhások.

Póka László a mozgalom létrehozója a honlapjukon azt írja, 2012 áprilisa óta nem fizet a bankjának. „Mert átvertek, és mikor elmondtuk, hogy észrevettük, akkor megfenyegettek. Én már nem adós vagyok, hanem Károsult. Nem tartozom, hanem kártérítést követelek” – fogalmaz az alapító.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!