Európának is elege van Orbánból – jövőre búcsúzhat Magyarország (félre)vezetésétől

Az MSZP elnöke szerint az Európai Parlament (EP) szerdai határozat egyértelműen jelzi, hogy Európának elege van abból, amit a magyar kormány művel.

Molnár Gyula a döntésre reagálva budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy néhány nappal az uniós csatlakozás 13. évfordulója után a fidesz-kormány Európa “szégyenpadjára próbálja húzni” az országot.

Az Európai Parlament magyar kormánynak szóló üzenete egyértelmű és világos: a demokráciaellenes döntések, a civilekről szóló törvény, a szabad egyetemek elleni támadás miatt született – közölte: „a szavazás nem Magyarországról, hanem a kormányról szólt.”

Nem jelenti azt, hogy megszűnt volna az ország uniós tagsága, de elindult a szavazati jog felfüggesztésének folyamata, ami példátlan történelmi helyzet – fogalmazott Molnár Gyula. Hozzátette, hogy a döntést nem Brüsszel, nem Soros György, hanem a jobboldali szavazatokkal is támogatott Európai Parlament hozta meg.

A határozat nem jelent semmilyen gazdasági szankciót, rövidtávon semmilyen kárt nem okoz a magyar embereknek – hívta fel a figyelmet.

A pártelnök kijelentette: innentől kezdve a 2018-as választások tétje, az, hogy “Orbán Viktor, vagy Európa”. Az MSZP le akarja váltani a kormányt és Európában szeretne maradni – tette hozzá.

(kép: archív)

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!