30 órát kellett várnia Orbán Viktornak a baleseti sebészeten. Bocsánat, elírtuk: mégsem neki, hanem egy élsportolónak

kép forrása: nol.hu

Orbánok, Németh Szilárdok, Rogánok, Lázárok belehazudnak az arcunkba, és állítják, hogy nincs baj a magyar egészségüggyel. Nem vagyunk rosszakarók, de bízunk benne, hogy egyszer az életben legalább ők is kivárnak 30 órát egy kulcscsonttöréssel.

A 21ora.hu írta meg, hogy a hétvégén a Csepel FC U19-es csapata a székesfehérvári Főnix-Gold együttesével játszott a Béke téren. A csepeli csapat tehetséges játékosa, a már a felnőttek között is bemutatkozó Busai Tamás mindjárt a meccs elején olyan szerencsétlenül ütközött az egyik fehérvári játékossal, hogy a mentőknek kellett az ambulanciára vinni.

Úgynevezett ambulanciára. Ugyanis a Merényi kórház járóbetegellátó részlegén a csúnya kulcscsonttörést szenvedő, pokoli fájdalmakkal küzdő játékos olyan közegészségügyi tapasztalatokkal gazdagodott, amilyeneket a fejlett világban valószínűleg nem sok helyen lehet tapasztalni.

Busai Tamás és az őt kísérő édesanyja közel 30 órát, tehát bőven több mint egy napot töltött várakozással az ambulancián, mire behívták a műtőbe, hogy helyre tegyék a sérült vállát. A Csepel FC honlapján a balesetet követő kálváriáról Busai Tamás édesanyja még a műtét előtt a következőket mondta:

30 órája várunk arra, hogy Tomit megműtsék, sajnos mindig van akit előbbre vesznek, azzal magyarázva, hogy neki nem életmentő műtétre van szüksége… (…) Ma egész nap nem kapott enni, mondván, hogy valamikor műteni fogják, de 30 órát étlen eltölteni az is roppant megterhelő neki. Nagyon szenved szegény… Nekem eddig csak jó tapasztalataim voltak az egészségügyről, de most mit mondhatnék ilyenkor?

Nyilván el lehet a hír kapcsán merengeni azon is, hogy mondjuk a miniszterelnök úr lányának hasonló helyzetben hány órát kellene a saját lábán állnia, ám ez viszonylag messzire vezető gondolatmenet lenne.

Egyet azonban különösebb utánagondolás nélkül is ki lehet jelenteni: aki szerint a fenti eset normális egy fejlettnek mondott országban 2017-ben, az nyugodtan köszönje meg a jó pár kihasználatlan, sőt esetenként használhatatlan stadiont, ami az elmúlt években épült.

Esetleg rendeljen egyet a saját háza mellé is, hátha kiderül, hogy Harrach Péternek volt igaza, és a szanaszét felhúzott futballarénák valójában ultramodern egészségügyi intézmények.

Busai Tamás egyébként már jól van, a műtétjére sor került, megkezdte a rehabilitációt. A Csepel FC U19-es csapata pedig 4-1-re legyőzte a Főnix-Goldot.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!