Újabb csaló fideszes polgármestert kapcsoltak le

Bár a luxusjachttal helikopterező ibizai nagyokhoz képest kispályás söprögetőnek sem válna be, de azért a kunbajai polgármester, Franzné Lakner Éva (Fidesz-KDNP) is sikkasztott egy kicsit a kistérségi startmunka-mintaprogramban – legalábbis a kecskeméti ügyészség szerint.

Szegény polgármester asszony még Mészáros órabérét sem érte el: 4,9 milliós kárt okozott.

Történt mindez Kunbaja önkormányzatánál, ahol 2013 februárjában támogatási szerződést kötöttek a munkaügyi központtal kistérségi startmunka-mintaprogram megvalósítására.

Az MTI beszámolója szerint a támogatás elszámolásának záró beszámolójában a polgármester 2014 januárjában úgy nyilatkozott, hogy a vállalt foglalkoztatási kötelezettségüknek eleget tettek, a program célja teljesült: az önkormányzati árkok karbantartása, átereszek szintezése és cseréje a belvízvédelmi terv alapján megtörtént.

kozmunka

A kistérségi startmunka-mintaprogramban foglaltak azonban nem valósultak meg, a közmunkások a vállalt belvízvédelmi feladatokat nem végezték el. A dologi kiadásokat a polgármester egy vállalkozó – az ügy harmadrendű vádlottja – által kiállított valótlan tartalmú számlával igazolta.

Franzné Lakner Éva közösségi oldalán minderre úgy reagált, hogy a vádemelésről április 25-én kapta meg az értesítést, és erről két nappal később nyílt ülésükön tájékoztatta a képviselő-testület tagjait, valamint közvetlen munkatársait.

Az államot és Kunbaja önkormányzatát anyagi kár nem érte – hangsúlyozta bejegyzésében.

Természetesen hogy nem: a kecskeméti ügyészség szimplán unalmában emelt vádat költségvetési csalás miatt.

Mindössze a Matolcsy által előirányzott elvek szerint a közpénz vesztette el a közpénzjellegét a „köszmunkában”.

(kép: illusztráció)

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!