Van még emberség Pesten! Megható felhívás kering a Facebookon

2017.05.15. 11:45

Keressük!

Segítsenek megtalálni az alábbi személyt, hogy poszt írója segíthessen ennek a nehéz sorsban tengődő embertársunknak. Ossza meg Ön is, a poszt alatt pedig jelezze, ha összefut vele az utcán, vagy írjon nekünk!

„Kedves Barátaim!

Ezúton szeretnék tőletek segítséget kérni, hogy megtaláljak egy fiatalembert. Történt ugyan is, hogy jó pár hónappal ezelőtt utaztam a 99-es buszon, amikor szóba elegyedtem egy jó kiállású, de elég zaklatott roma fiatalemberrel. Elmondta, hogy járt egyetemre és Romológiát tanult és teljesen ki van, mert 1 hete az utcán kénytelen lakni.

Elkezdte ecsetelni nekem, hogy olyan világban élünk, mint a Móricz féle Rokonok című könyvben és, hogy az emberek nagyon buták, mert nem tanultak semmit a totalitárius diktatúrákból. Hosszasan beszélt nekem versekről. Első találkozónk megmondom őszintén teljesen ledöbbentett.

1 hónapra megint találkoztam vele akkor a Corvin negyednél volt és kéregetett, hogy meg tudjon venni egy József Attila verses kötetet. Azt mondta, hogy ha verseket olvas könnyebb elviselnie az utcát. Elmentem vele az ottani könyvárushoz és megvettem a könyvet neki, amit kért.

Sajnos akkor sem tudott semmilyen elérhetőséget adni nekem, de megígértem neki, hogy utána fogok járni hogyan, tudok segíteni neki.

Úgy néz ki, hogy van megoldás a helyzetére és van, aki tud neki segíteni, hogy rendbe jöjjön az élete.

Kérlek benneteket, hogy ha találkoztok egy fiatalemberrel, aki könyvre és ételre kéreget, akkor azonnal értesítsetek, mert akkor tudunk neki segíteni. Nagyon hálás lennék, ha a posztomat meg is osztanátok.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!