Olvassák le a számról: Nem lesz családi pótlék emelés! Lázár újra átverte a népet /+Videó/

Kép forrása: nol.hu

Április végén jelentette ki Lázár János miniszterelnöki miniszter, hogy a gyorsuló népességfogyás miatt – a gyermekvállalást ösztönzőleg – a családtámogatási rendszert átalakítják és kiszélesítik, tehát megemelnék a családi pótlékot is, ami 2008 óta változatlan összegű.

„Örülhetnek a családok, nagy lépésre készül a kormány” – írta a Portfolio Lázár János kijelentésére hivatkozva április végén.

Novák Katalin az Emberi Erőforrások Minisztérium (Emmi) államtitkára azonban az ATV adásában teljesen másról beszélt: a kormány egyáltalán nem tervezi a családi pótlék emelését, ugyanis hatékonyabbnak tartják a munkához kötött támogatások rendszerét. Novák Katalin a műsorban arról is szólt, hogy 1900 milliárd forint közvetlen támogatást kapnak a családok 2018-ban, és ez a szám a 2010-es támogatás duplája. Elismerte, hogy a családi adókedvezményhez dolgozni kell. Az államtitkár szerint ugyanakkor a kormány megteremti a lehetőséget a munkához.

Rágjuk csak egy kicsit!  A kormány megteremti a lehetőséget a munkához, a kormány megteremti a lehetőséget a munkához, a kormány megteremti a lehetőséget a munkához. Tényleg? 

Van egyszer körülbelül 500 ezer minden nap éhező gyermek. Régen átlépte a négymilliót a létminimum alatt élők száma. A kutatások továbbra is azt mutatják, hogy a magyar lakosság jelentős hányada súlyos anyagi problémákkal néz szembe: milliók nélkülöznek, a szegények aránya pedig nemhogy nem csökkent az elmúlt években, hanem több 100 ezer fővel emelkedett. Ezzel nem szívesen szembesül a kormány, de persze semmi összefüggés nincs ebben és a tényben, hogy a KSH 2014-től pénzhiányra hivatkozva nem akarta kiadni a létminimum-adatokat, 2015-től egyszerűen nem is méri őket.

A családi pótlék éppen azokon a családokon segít, akik lehet hogy dolgoznak ugyan, de a keresetük nem elég ahhoz, hogy gyermekeiknek méltó életkörülményeket teremtsenek. Csakhogy a Fidesz rendszerében csak az minősül családnak, ahol 2 szülő, 3 gyermek, 3 szoba, 4 kerék és legalább 2 szavazat van.  Ahol nincs, ott akár éhen is veszhetnek. Orbánt és a Fideszt nem érdekli csak a saját bázisa, akik megingathatatlan hívők. Orbánnak egyháza van, nem pártja. Akik még azok után is Fidesz szavazók, ami ebben az országban 7 éve folyik, azok vagy nagyon jól jártak Orbánnal, vagy ideológiailag megingathatatlan rajongók. 2018-ban lehet változtatni. Ha minden így marad, hamarosan óriási problémákkal kell szembe néznünk….

Miért fizessenek a gazdagok?

www.tenytar.hu alapján

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!