Így kell egy ezresből 16 milliárdot csinálni

2017.05.15. 13:40

Írhatnánk, hogy Rogán Antal haverjai nem nyertek el 16 milliárdot…

… de sajnos az nem lenne igaz.

A ma Magyarországa nem így működik. Tavaly ugyanis a kormánnyal jóban lévő üzleti körök bőkezű támogatásban részesültek az állami tulajdonú Eximbank jóvoltából.

16 milliárdnyi forintot bíztak ugyanis a GB&Partners nevű cégre befektetési célból, mindezt úgy, hogy a cég 1000 (azaz egy ezer forinttal!) volt képes hozzájárulni a pénzügyi alapokhoz – mint önrész.

Volt idő, amikor úgy érezte az ember gyermeke, hogy nagy király, mert egy ezresből meg volt oldva az este – kijött belőle egy doboz cigi, meg egy fél üveg vodka. De most az ember gyermeke úgy érzi, valamit elronthatott. Az ember gyermeke sosem gondolta volna, hogy lehet 16 milliárdot is csinálni ennyiből.

Nekik sikerült.

S bár nem adtak be jobb pályázatot mint versenytársai a dilemma gyorsan elillan, mikor megnézzük, kik ülnek a cég élén. Naná, hogy Rogán régi ismerőseibe botlunk, a Boris Mihály és Gubicza Ágoston nevű urakba.

Szomszédok.

Az Index tovább ment: kiderült ugyanis, hogy Boris Rogán szomszédja a Nemzeti Együttműködés Rendszerének jelképéül szolgáló Pasa Parkban míg Gubicza Rogán elsőszülött gyermekét neveli.

A részletekről bővebben itt olvashat

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!