Kiderült a letelepedési kötvény háttere. Román törvényt írtak át, de kihagytak egy lényeges ponot

Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes és Molnár Gyula MSZP elnök volt vendége az RMDSZ kongresszusának. Itt Semjén Zsolt olyan kijelentéseket tett, amitől égnek állt a hajunk.

„Megjegyzem, még anyám éjszakánként fordította a román szöveget, amiből írtuk, vagy ami ihlette a magyar állampolgársági törvényt is.”– mondta a KDNP elnöke. Ez szöget ütött a fejünkbe és kicsit utána néztünk miről is beszél valójában a vezér első helyettese.

Nos, Romániában három módon lehet állampolgárságot szerezni: születés, örökbefogadás, illetve kérelmezés útján. Ebben eddig semmi különleges nincs. Amikor azonban a harmadik pontot kezdtük kivesézni észrevettünk egy fontos kitételt.

A Román törvény szerint -amiből Semjén anyukája a Magyart fordította-, abban az esetben ha a kérelmező több mint 500 ezer eurót fektetett be az országba, illetve nemzetközileg elismert személyiség, az előírt, szükséges, kötelező 8 éves tartózkodási időtartam a felére csökken. További feltétel ugyanakkor, hogy a kérelmezőnek az év legalább felét Romániában kell eltöltenie. Továbbá annak, aki román állampolgárrá szeretne válni legkevesebb 18 évesnek kell lennie, és „viselkedésével kell bizonyítania hűségét a román állam iránt, nem támogathat közrend és nemzetbiztonság elleni kezdeményezéseket, valamint ki kell jelentenie, hogy a múltban sem vett részt hasonló tevékenységekben”, továbbá bizonyítania kell, hogy nincs büntetőjogi előélete. Szigorú követelmény, hogy a román állampolgárság kérelmezője ismerje a román nyelvet, a román kultúrát és civilizációt, annak érdekében, hogy kellőképpen beilleszkedhessék a társadalomba; továbbá ismernie kell az alkotmány előírásait, valamint a román himnuszt.

A Magyar Törvénybe azonban nem került be az 500 ezer Eurós befektetési lehetőség. Helyette beimportálták a letelepedési kötvénybizniszt lehetővé tevő törvénybe de ebben már 250 ezer Euró is elegendő ahhoz, hogy valaki állandó tartózkodási engedélyt kapjon Magyarországon. Érdekesség, hogy itt is kitétel a büntetlen előélet. Ezt azonban, ahogy Pharaon példája is mutatja, nem vizsgálják elég alaposan. Arra sincs szükség, hogy huzamosabb időt töltsön nálunk a letelepedni szándékozó külföldi, vagy lakása legyen itt. Ez a legolcsóbb ilyen lehetőség Európában. Nincs orvosi vizsgálat. Nincs tanulmányi előéleti vizsgálat. Mindössze 2 hét alatt elintézhető. Önök szerint ki akar Magyar állampolgár lenni és szigorú feltételeknek megfelelni, amikor 250 ezer Euróért nyugalomban élhet egész Európában a családjával együtt. Aztán 5 év múlva ráér állampolgárságért folyamodni, ha kedve van?

Így lehetséges az, hogy a Rogán Antalhoz köthető biznisz úgy virágzott, mint az ibolya. Orbán 2 éve „migránsozik” szakadatlanul, miközben mindössze arról van szó, hogy 1294 menedékkérő kérelmét kell elbírálnunk. A sokkal nagyobb baj az, hogy gyakorlatilag az is előfordulhat, hogy több ezer terrorista vásárol, vásárolt letelepedési kötvényt és tartózkodik Magyarországon vagy használt minket tranzitként. Jobban jártunk volna, ha Semjén anyuka nem fordítja le ezt a részt és nem ad ötletet a gyereknek, hogy Ő és pajtásai hogyan sodorhatnak valódi veszélybe minket. Igazából értjük Mi. A biznisz az biznisz…

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!