Gratulálunk: Börtönre ítélt fideszes vigyázhatja a pécsi közkincset

Mesteri pávatáncot mutatott be Páva Zsolt, Pécs polgármestere. Egy sikkasztás miatt három évre felfüggesztett másféléves börtönbüntetéssel sújtott ex-párttársára bízza a város közkincsét.

Pedig két éve még ezt írta a bizalmi pozícióba emelt volt párttársáról: „az Ön viselkedése, az, ahogyan és amiket ír, mond a pécsieknek a különféle közösségi oldalakon, fórumokon, elfogadhatatlan, példátlan és méltatlan Pécs bármelyik választott képviselőjéhez”.

A vehemens és ragadós kezű „hölgyet” akkor ismerhette meg a széles nyilvánosság, amikor a viselt dolgairól érdeklődő RTL-híradó stábjának mindössze annyit nyilatkozott, hogy „szégyelld a pofád tehetségtelen majom…!” s egyben rájuk hívta a rendőrséget.

Pechjére nem a média munkatársait ítélte el a bíróság…

A pecsistop.hu akadt rá a hétvégi botrányos döntésre, miszerint Páva a Pécsi Értéktár Bizottságba javasolja tagnak a „botrányairól elhíresült, folytatólagosan, jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettében bűnsegédként egy év hat hónap, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt, korábban a közgyűlés Fidesz-frakciójába ülő Fodor Ibolyát”.

2003-ban a bíróság Fodort bűnsegédként folytatólagosan, jelentős értékre elkövetett sikkasztás miatt másfél év felfüggesztett börtönre ítélte, volt férjét pedig két év letöltendőre. Fodor Ibolya és akkori férje egy megyei laptól 12,5 milliót sikkasztott.

Most viszont a „mi kutyánk kölyke”-elv alapján már nem finnyáskodik annyira Pécs fideszes polgármestere, aki pár éve még azzal igyekezett Fodortól elhatárolódva a szennyest mosni, hogy: „Ön becsapta a Fideszt, mint jelölő és támogató pártot, amikor a párt helyi vezetése előtt – a világos és egyértelmű kérdés ellenére – elhallgatta azt a tényt, hogy Önt jogerősen elítélték bűnsegédként sikkasztásban való részvételért…”

A jelek szerint mindez ma már nem olyan felháborító a polgármester számára, s porolja már a széket Fodor Ibolyának a Pécsi Értéktár Bizottságban, amit azért hozták létre, hogy meghatározza, melyek „a leginkább megbecsülendő pécsi értékek”.

A legjobb kezekben lesz, ahogy ezt már megszokhattuk a Fidesz háza táján.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!