Nem álltak le, utcára hívják Budapestet – össztüntetést szerveznek május végére

A Kossuth téri 80 ezres és a Szabadság téri 15 ezres tüntetést szervező Oktatási Szabadságot és a Nem maradunk csendben csoport összefogott, hogy szervezzen egy hatalmas közös tüntetést, és „ezzel is összefogásra ösztönözze a polgárokat.“

„Május 26-án jár le az Európai Bizottság által a magyar kormánynak adott válaszadási határidő. Üzenjük meg Brüsszelnek és Budapestnek, hogy mi, bal és jobboldaliak, liberálisok és konzervatívok, együtt állunk ki a magyar szabadságért! Üzenjük meg mindenkinek: hangosak vagyunk, elegen vagyunk és nem félünk a kormánytól, nem fogjuk hagyni hogy szétlopják és eladják hazánkat. Nem fogjuk hagyni, hogy az elkövetkező húsz, harminc vagy ki tudja hány évünket előre koporsóba tegyék!“ – írják a szervezők a tüntetés Facebook-eseményének leírásában.

„Az elmúlt másfél hónapban a kormány szisztematikus hadjáratot folytat a magyar szabadság megmaradt intézményei ellen. A jövőnk ellen. Elég volt! Maradjon a CEU Budapesten, a civilek Magyarországon, Magyarország pedig az EU-ban! – áll az esemény leírásában.

„Két választásunk van, elbújunk, otthon maradunk, elmenekülünk az országból, várjuk mi fog történni, vagy saját kezünkbe vesszük a sorsunk irányítását, felemeljük a fejünket és büszkén, közösen kiállunk Magyarország jövőjéért, a saját jövőnkért!”

A tüntetés a Műegyetem rakparton indul és a tervek szerint a Kossuth téren fejeződik majd be.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!