Fontos figyelmeztetés! Ne küldj levelet a fideszes képviselődnek, mert te is pórul jársz!

Kép forrása: nol.hu

A Civilizáció nevű csoport április végén elindított egy levélküldő kampányt, amiben arra kérték szimpatizánsaikat, hogy levélben próbálják meg rávenni a parlamenti képviselőjüket, ne szavazzák meg a civiltörvényt.

A csoport az Indexszel azt közölte, hogy 269 levélíró tette rá a levelezésre őket is, szóval ennyien biztosan írtak a képviselőjüknek. Általában mind a 199 parlamenti politikusnak elküldték az emberek a levelet, de volt olyan is, aki csak a saját körzete képviselőjének címezte. A civilek így nagyjából 40 ezerre tippelik a kiküldött mailek számát.

Arra azonban senki nem gondolt, hogy a negyvenezer levél a Fidesznek nem negyvenezer visszajelzés arra vonatkozóan, hogy a lakosság valamivel elégedetlen, hanem pontosan ugyanekkora címlista, amit a későbbiekben a kormánypárt felhasználhat propagandacélokra.

Az egyik levélíró arról számolt be az Indexnek, hogy magától a Miniszterelnökségtől kapott visszajelzést a küldött levélre, de egészen más témában. A Fidesz ugyanis előzetes egyeztetés nélkül felhasználta az e-mail címét egyéb célra, egy kormányrendezvény propagálására.

Az Index közzétette a válaszlevelet, ami így hangzik:

„Tisztelt XY! Magyarország az elmúlt években kiemelkedő eredményt ért el az uniós fejlesztések terén. Ha Ön is szeretne mindent elsőkézből megtudni a 2007-2013-as fejlesztési ciklus eredményeiről, akkor várjuk a 2017. május 5-én tartandó, A 2007-2013-as fejlesztési ciklus gazdaságpolitikai mérlege címmel megrendezésre kerülő konferenciánkra! Helyszín: Bálna Budapest – Nagy rendezvényterem (1093 Budapest, Fővám tér 11-12.) Időpont: 2017. május 5. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrációhoz kattintson ide. A részletes program megismeréséhez kattintson ide. Kérdés esetén az [email protected] e-mail címen állunk rendelkezésére. Üdvözlettel: Miniszterelnökség.”

Mindenkinek azt javasoljuk, hogy ne küldjön üzenetet a fideszes képviselőjének, mert az nemhogy konzultációként tekint a megkeresésre, hanem egy újabb elérhetőségként az egyre bővülő adatbázisához.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!