Lebukott a fideszes képviselő! Nézze hogy veszíti el a közpénz a közpénz jellegét!

A fideszes országgyűlési képviselő Csöbör Katalin havi 320 ezerért két irodát is béreltet Miskolcon, de egyik sem a saját választókerületében található.

Teljesen világos, hogy nincs szüksége egy országgyűlési képviselőnek két irodára is a választókerületén kívül, egymástól 250 méteres távolságra, havi 320 ezer forintért. Márpedig Csöbör Katalin miskolci fideszes képviselő ennyit béreltet az Országgyűlés Hivatalával. Ráadásul az egyik iroda a Fidesz irodája, ami tovább súlyosbítja az esetet, hiszen így az Országgyűlés Hivatala tulajdonképpen nem a képviselő munkáját segíti, hanem a Fideszt pénzeli az adóforintokból. Minderről Bazin Géza, a szocialisták miskolci alelnöke beszélt pénteken.- írja az eszakonline.hu  /szerző: Pusztai Gábor/

Elmondta: a Fidesz városi irodáját már a rendszerváltás óta használja a párt. A Kossuth utcai házat az önkormányzattól eddig a Fidesz bérelte, ám most – amellett, hogy az ténylegesen továbbra is a Fidesz pártirodájaként funkcionál – már az Országgyűlés Hivatala fizet: 76 négyzetméterért 160 ezer forintot. Ugyanennyibe kerül Csöbör másik, 67 négyzetméteres irodája is, aminek egy sétálóutca melletti társasházban kellene lennie, de arról a házban lakók nem hallottak soha. Az irodát egy budapesti székhelyű cégtől, a Bandiagara Kft.-től bérli az Országgyűlés Hivatala, de újságírók hiába csengettek, senki nem volt ott. A szomszédok szerint egy fiatalember használja, de őt is csak ritkán látják. Hab a tortán, hogy egyik iroda sem Csöbör választókerületében található – márpedig az MSZP információi szerint az irodabérlés egyik feltétele éppen az, hogy ne másik választókerületben álljon az ingatlan.

Csöbör Katalin szerint pont azért kellett neki két iroda egymáshoz ilyen közel, mert a pártirodában nincs egy nyugodt hely, ahova elvonulhatna, ha valakivel tárgyalnia kell, és ilyen esetekben gyorsan át tud sétálni a másikba. „Jár fel más is, nyilván” – mondta arra újságíróknak, hogy a szomszédok csak egy fiatal férfit szoktak látni abban a lakásban. Csöbör azt állítja, hogy a neve is ki van írva a csengőre, ha az újságírók nem találják, az azért lehet, mert mindig leszedik.

„Ennél szánalmasabb magyarázkodás nem létezik. Teljesen világos, hogy nincs szüksége egy képviselőnek két irodára is a választókerületén kívül, egymástól 250 méteres távolságra. Ráadásul az 5 millió forintos jegyzett tőkéjű Bandiagara Kft. egyedüli tulajdonosának, aki egyben ügyvezetője is a társaságnak, miskolci lakcíme van, de maga a cég budapesti székhellyel bír. Aligha hihető, hogy Miskolcról irányítaná a kft.-t, ez nagyon strómangyanús ügynek néz ki tehát. Az sem mellékes, hogy a társaság számlavezető intézménye is az egyik bank miskolci fiókja. – mondta Bazin.

Így azért elég olcsón lehet pártot működtetni nem? Tulajdonképpen mi fizetjük a Fideszt. Vajon mikor lesz ennek vége?

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!