Nem kamu: Orbán most tényleg repülni fog

2017.05.11. 9:00

Ön szerint urizálás az, ha valakinek van egy helikoptere? Vagy villája a budai hegyekben? Esetleg egy adriai nyaraló már luxusnak számít? Egy saját tó Bicske mellett? Fokozható-e még a hárommillió nélkülöző országában az urizálás?

Stadion a kert végében, az megvan? Vagy kiruccanás egy kis fácán vadászatra? Több mint félmillió ember elmenekült az országból, mert itt csak a nyomorra számíthat.

Az a pénz, ami a szupergazdagoknál összpontosul, valahonnan hiányzik. Hiányzik attól a sok milliótól, akik tengődnek a kilátástalan zsákfalvakban, vagy kénytelenek voltak kimenni Londonba mosogatni. Elvették tőlük. A mi szupergazdagjaink pedig nem valami világmegváltó ötlettel előálló feltalálók, nem. A mi választott vezetőink, akik annyit harácsoltak már össze, hogy pénzükkel már csak a hatalmukat kívánják újra és újra megnövelni, megerősíteni.

Pártunk és kormányunk új szintre lép, ugyanis Orbán szájcuppogva megkívánta Csányi Sándor OTP-vezér magánrepülőjét. Egy ilyet ni!

080513 Dassault Falcon 900EX M FALC at MUC
Dassault Falcon 900EX repülés közben (kép: Wiki)

Csányi le is passzolná a kormánynak, amit mi adófizetők meg is vehetünk nekik. Nagy kegyesen.

A 14 fő szállítására képes Dassault Falcon 900EX típusú repülőgép piaci ára annak ellenére is több milliárd forint, hogy a gép már 12 éves – a Dassault gépeit egyébként egy szóval szokás a felső tízezer köreiben is jellemezni:

luxus.

Jó, hát ne teveháton közlekedjenek a vezetőink, de a Wizz-Airrel kötött szerződés keretein belül sem éppen a szarban-húgyban kellett végigülni a kormánydelegációnak a Budapest-Brüsszelt.

dassault falcon 900 03
Dassault Falcon 900EX belülről – A luxus széria (kép a gyártó oldaláról)

Amerikába úgysem hívják őket, szóval minek nekik ez a gép?

Ha lenne még Malév, akkor persze még könnyebb lenne, de ugye azt bedöntötték 2012-ben.

A Magyar Nemzet szerint a repülőt már márciusban átszállították egy svájci üzembe, ahol kipucolják, átfestik, felújítják, és bár konkrét információ nem érkezett arról, hogy a magyar adófizetők már megvették volna a Fideszes nagyuraknak a repülőt, a nagygenerál erre enged következtetni.

A kormánynak régen dédelgetett álma, hogy legyen egy kormányzati magángépe, ami egyébként később a magyar honvédség eszközei közt lesz nyilvántartva.

A típus egyébként nagy kedvencnek számít a milliárdos latin-amerikai kokainbárók körében, de a közel-keleti olajsejkek, vagy éppen Malawi kormánya is birtokolnak ilyen gépet de népszerű a közép-Afrikai olaj milliárdosok körében is.

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!