Balog Zoltán pofátlansága miatt egy mentős bocsánatot követel: „Önök 10-szer ennyiért emberi életeket tesznek tönkre”

forrás: nepszava.hu

Ezt a nyílt levelet mai nap  kaptuk. Változtatás nélkül közöljük.

Tisztelt Miniszter Úr!

A Mentők Napja alkalmából „Közös reggeli az OMSZ dolgozóival a Kiosk-ban” címmel hirdetett eseményt a tegnapi napra a Kiosk bisztró étterembe. Bevallom Önnek, hogy ez idáig nem is hallottam erről a helyről, nem csoda, hiszen egy mentős fizetésből nem igazán telik luxus éttermekbe és méreg drága helyekre járni. Bizonyára úgy érzi, hogy az év poénját lőtte el, amikor a következőket mondta:

„Köszönöm szépen, én is tisztelettel köszöntök mindenkit. Először azt hittem, hogy a mentőszolgálat dolgozói minden reggel itt reggeliznek, de most kiderült, hogy ez egyszeri alkalom. A tréfát félretéve”

Örülök, hogy vették a fáradságot, hogy egy ilyen impozáns helyen ígérjenek hatalmas fizetésemelést a mentősöknek. Bruttó 150 ezer plusz a pótlékok, ennyi pénzt kapunk mi, akik egész nap életeket mentünk.

Lázár János kollégája szerint biztosan nem érünk sokat, hiszen sokunknak semmink sincsen. Sokunknak csak a szakma iránti elkötelezettségünk, becsületünk és hivatásunk van. Normális életre, pihenésre, vagy esetleg arra, hogy lássuk a gyerekeinket, szeretteinket esélyünk sincsen.

Tisztelt Miniszter Úr!

Biztos vagyok benne, hogy nehezen fogja értelmezni a következő mondatokat, de tisztelettel kérem, hogy próbálja meg:

  • Vannak még emberek ebben az országban, akiknek a közszolgálata nem azt jelenti, hogy urizáljanak, milliárdossá váljanak, mérhetetlen luxusban éljenek.
  • Vannak még emberek ebben az országban, akiknek fontos ez az ország és a benne élők.
  • Vannak még emberek ebben az országban, akik építeni és nem rombolni szeretnének.

    Több ezer kollégám és jó magam is azért kelünk fel minden nap, (van, hogy le se fekszünk) hogy emberi életeket mentsünk, hogy a közt szolgáljuk. Nem pénzért tesszük mindezt egyszerűen, csak azért mert elhivatottak vagyunk. Mi bruttó 150 ezer forintért emberi életeket mentünk, Önök 10-szer ennyiért emberi életeket tesznek tönkre.

Követelem, hogy kérjen bocsánatot minden kollégámtól és takarodjon a közéletből.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!