Steve McQueen dokumentumfilmet készít Tupac Shakur hiphopzenész életéről

A fiatalon elhunyt Tupac Shakur hiphopzenész, színész, költő életéről forgat dokumentumfilmet Steve McQueen, az Oscar-díjas 12 év rabszolgaság rendezője.

A The Hollywood Reporter értesülése szerint a dokumentumfilmre a néhai zenész hagyatékának kezelői is áldásukat adták. A hivatalos életrajzi dokumentumfilm produkciós munkáiban Nigel Sinclair White Horse Pictures produkciós cége és Jayson Jackson is részt vesz.

A Kelet-Harlemben született költő, dalszerző, zenész, aktivista legtöbb dalszövege az erőszakkal teli gyermekkoráról, a gettóbeli életről, a rasszizmusról, társadalmi problémákról szól.

Shakur albumaiból világszerte több mint 75 millió példányt adtak el. Áprilisban beiktatták a Rock and Roll Hírességek Csarnokába.

A 25 éves rappert 1996-ban Las Vegasban gyilkolták meg, miközben egy koncertre tartott. Haláláról Az utolsó 24 óra címmel már készült egy dokumentumfilm, de még idén két játékfilmet is bemutatnak Shakurról: a Lionsgate stúdióban Benny Boom forgatott róla All Eyez on Me címmel, a LAbyrinth című másik produkcióban pedig Johnny Depp játssza a Tupac halála ügyében nyomozó detektívet.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!