Orbánt megint hazugságon kaptuk. Ezt már el sem olvassa, mert megszokta, igaz?

kép: maszol.hu

Orbán Viktor több valótlanságot is állított az Európai Parlament előtti beszédében.

A kamufolyam azzal indult, hogy a vezér kényszer-betelepítésről kezdett beszélni. Ilyenről azonban szó sincs, mindössze arról van szó, hogy Magyarországnak el kell bírálnia 1294 menedékkérő kérelmét, azaz meg kell határoznia, jogosultak-e a nemzetközi védelemre. Tehát mi határozzuk meg, kivel akarunk együtt élni. De ez csak kismiska ahhoz képest, amit a tenytar.hu nyomozott ki.

A civil szervezetek kapcsán még nagyobbat hazudott a miniszterelnök. Azt kamuzta, hogy az USA-ban is létezik egy ilyen törvény, amelyhez hasonlót Magyarországon is készülnek elfogadni. Ez az USA-ban a Foreign Agents Registration Act, amelyet 1938-ban fogadtak el. A probléma mindössze annyi, hogy ennek a törvénynek a civil szervezetekhez semmi köze. Olyan lobbi cégekre, ügyvédi irodákra és szervezetekre vonatkozik, amelyek egy külföldi kormány irányítása alatt állnak, és amelyek saját érdeküknek megfelelőlen próbálják befolyásolni az Egyesült Államok döntéshozóit. Tehát nem a civil szervezetekről van szó a törvényben. -írja a tenytar.hu

Ha elindítottuk volna az Orbán hazugságszámlálót 2010-ben, mára már bizonyosan kiakadt volna. A miniszterelnök mindenhol azt mondja, amit a hallgatóság hallani akar. Ha nem tud érveket mondani véleményéhez, elővesz egy dakota közmondást, vagy kamuzik egyet egy nemlétező venezuelai törvényről, hogy ott is így megy, nekünk mi bajunk vele?

Ezek a mondatok az M1 és a Tv2 nézőinek úgy tűnik elegendőek ahhoz, hogy hatalomban tartsák a vezért. Mi, itt a Pesti Bulvárnál azon dolgozunk, hogy mindenkinek felnyíljon a szeme és élesen lássa mi folyik Magyarországon.

Segítsen nekünk! Kérjük, ossza meg az itt olvasott cikkeket, hogy a lehető legtöbb emberhez eljusson a valóság.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!