Nácitempó a menekültkérdésben is: DNS-vizsgálat után jöhetnek a gyerekek

Egészen elképesztő az abszurditás mértéke, ami ebben az országban talajra lelt Orbánt érintően – Hajósi Virág jegyzete.

Egy elkötelezett demokratáról való hazudozást láttunk egy hete Brüsszelből, aki ezzel párhuzamban nem késlekedett gratulálni Erdogan teljhatalmát jelentő meglehetősen furcsa körülmények között lezajló népszavazásnak nevezett tragikomédia eredményének.

Miközben az Unió védelmét és határainak biztonságát hősként védő Miniszterelnökünk arról beszélt, hogy Magyarország elkötelezett uniós demokrata ország, addig Kiskunhalason a még itt tartózkodó menekülteknek az ellátását a magyar állam megszüntette.

Igazolást nyert az az orbáni mentalitás: ne azt figyeld, mit mondok, hanem mit csinálok.

Még alig telt el pár óra azóta, hogy a civilszervezetek szabadságát kérték számon Orbán Viktoron Brüsszelben, már elindult az eddiginél is undorítóbb média kampány a kormány által felvásárolt és az állítólagos közszolgálati feladatokat ellátó médiában, Soros György és a migránsok ellen.

határ

Miközben az oktatás szabadságának garanciáját hiányolta Brüsszel, addig napvilágot látott a kormány új közoktatási koncepciója, amiben az első lépések történnek meg a kasztrendszerű iskolai rendszerben, a felvételi követelmények központosított rendszerének segítségével.

Az orbáni gépezet nem áll meg, nem kér időt. Birodalmi lépegetőként komótosan halad. Nevethetnénk azon, hogy Brüsszelben az egyedül szélsőjobbos pártok szónokai ölelték keblükre Orbánt, javasolva, üljön át az ő frakciójukba. Sőt az angol euszkeptikus párt, akinek hisztériakampánya a briteket kivezette az unióból, még fel is ajánlotta, Magyarország is kövesse a példát. Nevethetnénk, ha nem lenne dermesztő az igazság, Orbán Viktor teljesen kiszámíthatóan kiszámíthatatlan. A jelenleg fontos EU-források csak annyira tartják kordában, hogy időt nyerjen, de felmerül az emberben a kérdés, milyen ajánlatra vár, hogy a végsőkig feszegeti a határokat.

Orbán Viktort kért dolog motiválhatja, gazdasági előnyök és a személyes ambícióinak kiszolgálása. Tapasztalva, hogy az utóbbi erősebb súlyú, talán nem túlzás azon elgondolkozni, hogy a V4 társulás megerősítése, a volt kommunista államokba visszatérő nosztalgia a múlt rendszerével kapcsolatban milyen jövőképet vetíthet Miniszerelnökünk fejébe. Miközben a nyugati demokrácia távoltartással figyeli a török és orosz eseményeket, hazánk miniszterelnöke soha nem késlekedik azt üdvözölni.

Már csak apró pofátlan fricska, hogy Magyarország hajlandóságot mutat befogadni a menekültek bizonyos körét… Pár nappal, vagy talán még egy nappal se a brüsszeli rapport után, Rogán cinikusan bejelentette, minden 14 és 17 év közöttit fogad a magyar állam, amennyiben DNS vizsgálat bizonyítja a letelepedni kívánó korát. Elgondolkodik az ember, miért pont ez a célcsoport, miért nem a kisgyerekes családok mondjuk, vagy képzettségi elvárással az aktív dolgozók. Csak nagyon félve gondolja át, ez a korosztály az, aki már nem iskolaköteles a magyar törvények szerint és már munkára fogható, mivel egy 14 éves gyereknek, hogy integrálódjon a magyar társadalomba, minimum 1-2 év kell, nyelvi okokból például. Egyáltalán, hogy gondolja a kormány, ha befogadunk félig felnőtt embereket, egy intézménybe pakolja őket, állami gyámság alá téve és kedvére annak neveli ki, amit hasznosnak lát a rendszere szempontjából? Segédmunkásokat, közmunkásokat?

Mi a koncepció? Mi az, amit még elképzelni se tudunk. Ez a kérdés.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!