Orbánékat bizonyított külföldi vádakkal illették – a Fidesz tagad és hárít, de ki fog borulni a bili

Forrás: nol.hu

Mici néni vagyok, drágáim!

Eddig a négy fal között fuldokoltam a dühtől, az elégedetlenségtől, de úgy gondolom: nemcsak én gondolkozom úgy, ahogy leírom, megosztom Veletek gondolataimat:

Kinyitom a laptopomat, lenyeltem a reggelihez készített lágytojásomat egyben: olvasom, hogy hazudósék berendelték a kanadai nagykövetet…

Azt írja az újság (online felületen! – ezt is megtanultam az unokáktól, állandóan fejlődöm!), hogy a CEU-val kapcsolatos állításai miatt péntekre berendelték a Külgazdasági és Külügyminisztériumba a kanadai nagykövetet – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

A közleményben még az áll, hogy a hivatalos kanadai kormányzati oldalon közzétett – nagyköveti nyilatkozat – lényegi eleme, hogy a kanadai kormány „komolyan aggódik” a magyarországi akadémiai szabadság miatt a törvénymódosítás kapcsán. A nyilatkozatban Isabelle Poupart sürgeti, hogy a törvény módosítására mielőbb kerüljön sor, mint ahogy arra szombaton „magyar vezetők kötelezettséget vállaltak”.

A külügyi tárca hamisnak nevezte a nagykövet állításait. Kifejtették: azokkal szemben az igazság az, hogy Magyarországon a tanszabadságot senki sem veszélyezteti.

„A tanszabadság olyan jog, amely mellett a magyar kormány mindig határozottan kiállt, és védeni fogja a jövőben is” – szögezték le közleményükben a külügyi tárcától, majd így folytatják:  „…ugyanakkor a kormány elvárhatónak tartja, hogy a külföldi egyetemekre is ugyanazok a szabályok vonatkozzanak, mint a magyar iskolákra, azaz:  a magyar felsőoktatási törvény nemcsak Soros György iskolájára, a CEU-ra vonatkozik, hanem mind a 28 külföldi egyetemre”.

A KKM felhívta a figyelmet arra is, hogy „ … a magyar tanszabadságot Brüsszel sem kérdőjelezte meg, az indított kötelezettségszegési eljárás témája a szolgáltatások szabad áramlásának esetleges megsértése” –

Végezetül úgy zárták le közleményüket, hogy „erről (azaz a fentebb általam kiemeltekről) a magyar kormány természetesen hajlandó tárgyalni.”

Na annyit mondanék én, drágáim, hogy eleget hazudott – lopott – csalt – ferdített (mindig persze csak a saját érdekeiket előtérbe tolva) már ezek a kormánynak csúfolt ember-csoport – meg a pártvezérük, a szotyikirály-hazudós!!!

Hát most már tényleg az országunk legitim működését támadják – belülről!!! És mi ezt tűrjük, édeseim! Tűrjük?

Édeseim?


A cikket beküldte: Szjutka – köszönjük neki!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!