Kiderült, miért kel mindannyiunknál korábban Orbán Viktor!

Ember nem nyalt még Orbánnak úgy, ahogy azt tegnap Kovács Sándor fideszes képviselő tette Csengeren, ahol tanuszoda avatás adott alkalmat arra, hogy nyelvét tövig betolja OV hátsójába.

Kovács Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője mondta el az év talán legemlékezetesebb beszédét, mellyel biztosította főnökét, miszerint hallga’ csak hallga’: nincs ember széles e magyar hazában, aki jobban szeretné és tisztelné őt, mint ő.

Beszédét a sütőiparban használatos képi megfogalmazásokkal tűzdelte tele:

először például lefestette a jelenlevőknek, hogy “a magyar társadalom olyan, mint egy kenyér: amikor a száraz lisztet beleöntjük a tálba, az isten se gondolja, hogy abból kenyér lesz” – majd nem hagyott gondolkozási időt senkinek, rögtön közölte, hogy tulajdonképpen mi magyar választók vagyunk a kenyér, Magyarország főpékje pedig Orbán Viktor.

Miután már mellkasáig lógott a nyelve, a hallgatósághoz intézte kérdését: „melyik péket válasszuk: azt, amelyik külföldi színezékeket és adalékanyagokat is be akar tenni a tésztába? ”– majd adta azonnal a megfejtést: az volna a legjobb, ha a határon megállítanák a színezéket, ami elrontja a magyarok kenyerét!

Ez már eddig is maga az iszony volt (még leírni is!), ekkor következett az a bizonyos – minden fideszes számára betanulandó és ismételendő – nyelvtőig betolás:

Kovács ezek után előhúzott a zsebéből egy nemzeti konzultációs levelet, megkérdezte a jelenlévőket, hogy ugye mindenki visszaküldte már?  Majd utolsó segg-slattyintásként megszavaztatta az embereket, hogy támogatják-e a kormányt ebben a harcban, hogy a végén a szatmáriak nevében kijelentse:  igen!

Nem csoda, hogy Orbán a főpék, a sajtósai annak idején elmondták, hogy mindössze néhány óra alvás is elegendő számára, hogy teljesen kipihent maradjon. A pékek pedig, mint tudjuk, korán kelnek.

Szjutka

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!