A Fidesz legnagyobb titka és bűne: Az eltitkolt kivándorlás

Repülőtéren sorban álló fiatalok (kép: greekreporter)

2017.05.05. 12:00

Az eltitkolt kivándorlás nem valami középkori esemény, amiről szándékosan hallgat a magyar történetírás, vagy valami lájk- és kattintás-vadász cím, aminek a végén kiderül, hogy nahát, a Kádár rendszer alatt hány tízezer magyar hagyta el a hazát. Nem. Az évszám 2017, és egy tényleges, visszafordíthatatlan jelenségről beszélünk, amit a kormány által uralt média agyonhallgat – teszi ezt abból az okból is, mert ez az újkori magyar történelem legnagyobb hazaárulása, és ezzel nem szívesen szembesülne a főelkövető Fidesz, és főleg a még hívő Fidesz-szavazók.

Vajon hazaáruló-e egy olyan rendszer, ami elüldöz tízezreket? A nyilasok, vagy Rákosiék hazaárulók voltak-e? Ha igen, akkor Orbán totalitárius illiberalizmusa miben lenne más? Nézzük a tényeket!

Az ország lakónépessége fogy. 2010-ben még tízmillió magyart számolt össze a KSH, 2016-ra már csak 9,79 millió maradt (2011-ben volt népszámlálás, de a népességre vonatkozó adatok 2010-re vonatkozóan is elérhetők). Az éves népességfogyás 33 ezer körüli, ez olyan, mintha

évente kitépnének egy Ózd, vagy Vác méretű települést az országból.

Csak tavaly 29 ezer 400 magyar állampolgár távozott külföldre – írta a Ténytár – azonban ez az adat az egészségbiztosítási kijelentkezésen alapul, így a tényleges szám ennél jóval magasabb lehet.

A munkanélküliség és a kilátástalanság elöl egyes adatok szerint már félmillió honfitársunk menekült Angliába, Németországba, vagy Ausztriába. Falvak már állnak üresen, lassan városok és megyék fognak.

Elég csak ellátogatni egy nyugat-magyarországi városba, vagy faluba és körbenézni. Alvóvárosokká váltak, ahol napközben gyakorlatilag senki nincs, ugyanis aki csak teheti, átjár a szomszédba dolgozni, és jobb esetben hazaautózik aludni az ‘Állítsuk meg Brüsszelt’ táblák övezte főutakon, és ha felkel itthon költi el a külföldön megkeresett pénzét reggelire.

grau3
Magyar munkavállalók Ausztriában 1995-2014 között (forrás: Ténytár/Privátbankár) – azóta csak nőtt a számuk

Ráadásul az aktív korúak menekülnek, azok, akik a munka után levont járulékaikkal el kéne tartsák az idősebb generációkat és a fiatalokat egyaránt, plusz még a lopásfétisben szenvedő habzsi-dőzsi fideszes politikai elitet is. A kivándorlók 80 százaléka 40 év alatti (!) összesen annyian mentek el, hogy több ezer kétkezi munkás és orvos hiányzik, de az informatikusok után is kapkodnak – van ma Budapesten több olyan IT-munkahely, ahol a munkavállalót próbaidő nélkül, azonnali kezdéssel, bónuszokkal és felfelé alkudott fizetéssel alkalmazzák, ha találnak végre egyet.

A munkanélküliség azért lehet relatív alacsony az országban, mert gyakorlatilag nincs aki munkába álljon (a statisztikákba pedig beleszámolják a külföldön dolgozókat ugyanúgy, mint a pártízezerből tengődő közmunkásokat). Nem azért, mert sikerült egymillió új összeszerelő-állást teremtenie Orbánnak. Ez a botrány, és ez az amit izzadva titkol a Fidesz.

A történet azonban itt nem ér véget. A nemzet felemelkedésének kulcsa lehetne az oktatás. A kiművelt fők sikeres vállalkozásokat teremthetnének, a kutatás-fejlesztés óriási löketet adhatna a gazdaságnak, egy, a nemzetközi tudományos vérkeringésbe bekapcsolt ország vonzaná a befektetőket, s végül a munka a magas hozzáadott értéke miatt értékesebbé válhat, így a havi bér többet érhet-ne, de sajnos nem ma, és nem itt.

Sikerült ugyanis olyan szintre lezülleszteni a magyar köz- és felsőoktatást, hogy a fiatalok is menekülnek az országból. A középiskolások 40 százaléka külföldre menne tanulni, és bár nem megy el mindenki aki tervezi, de így is jelentős, több ezres az elvándorlás, ami ráadásul évről-évre nő.

És nem csak a felső tízezer fiataljai mennek Angliába, Svájcba, Franciaországba stb. tanulni. Orbán, vagy Áder gyerekei sem véletlenül jártak nyugati (a CEU-hoz hasonló elven működő iskolákba). Az ingyenes felsőoktatást biztosító Skócia, vagy éppen Ausztria tárt karokkal várja a magyar diákokat, akik menekülnek a magyar közállapotok elöl, ugyanis kerek perec úgy látják;

a szart sem érő magyar diplomával kitörölhetik a seggüket

Itt egy jó példa: a Shanghai 500 toplistán a világ 500 legjobb egyeteme szerepel. Ebben az ELTE és a Szegedi Tudományegyetem képviselte hazánkat hosszú évekig. Nyilván nem a rangsor élmezőnyében, de 2016 óta már az ötszázból is kiestünk!

Ha olyan jó a magyar felsőoktatás, akkor a fent említett miniszterelnök, vagy köztársasági elnök miért nem járatja magyar egyetemekre a gyerekeit?

Aki még elhiszi, hogy a diák-exodusról nem a kormány tehet, annak itt a kutatás, abból meg itt egy diagram arról, hogy miért menne külföldre tanulni a kölyök:

fiatalok1

A második legnépszerűbb oka annak, hogy miért menne külföldre tanulni a „Hazai politikai-társadalmi környezet”, amit a válaszadó diákok 34%-a jelölt meg! Hahó!

Ez a kormány elintézte az országot a következő 30-40 évre.

Arról nem is beszélve, hogy milyen lelki megpróbáltatások várnak azokra, akik maradnak itthon, míg külföldön tanul a gyerek, vagy dolgozik a családfő. Marad a másik hiánya, az ingázás, vagy az eltávolodás. A kivándorlás miatt százezrek tanultak meg Skype-olni, hogy tarthassák egymással a kapcsolatot úgy, hogy még lássák is egymást néha – így a videóhívás/Skype a kivándorlás igazi szimbóluma.

skype logo open graph

„A 444.hu számításai szerint 2012 és 2015 között az öt legfontosabb célországban 40 százalékkal nőtt a magyar diákok száma. Angliában 3 év alatt 66, Németországba 38, Ausztriában 17 százalékkal nőtt a magyar diákok száma a 2012-es szinthez képest. A legnagyobb megugrás Hollandiában volt, 89 százalék. De a kifejezetten drágának számító, és messze lévő Egyesült Államokban is 38 százalékkal nőtt a magyar diákok száma.” – írta a Ténytár

És egy valamit még látni kell. Ha kimegy valaki külföldre, a hazajövetelét, vagy kint maradását nagyban fogja befolyásolni az, hogy milyen kapcsolatokat épít ki, milyen munkába sikerül beállnia, vagy esetleg alapít-e családot külhonban. Ha ezek az „életesemények” megtörténtek akkor már nincs az a KDNP-s kutyatekintetű karrierpolitikus aki elég túrórudit tud ígérni azért, hogy bárki visszajöjjön a magyar ugarra.

A KSH adatai és a Ténytár cikkei alapján.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!