Az ökumenikus szervezet leleplezett ügynök-vezetője állítja: nem dobta fel a Magyar Nemzet őt feldobó újságíróját

Öt nappal ügynökmúltjának napvilágra kerülése után megszólalt Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet lemondott elnöke. Lehel László a Kötőszó nevű evangélikus, közéleti blognak nyilatkozott.

lehel3
Az ökumenikus III/III-as a miniszterelnök feleségével volt szoros munkakapcsolatban

Lehel László azt mondta az interjúban, hogy kollégái már tudtak a múltjáról a cikk megjelenése előtt is. Arról is beszélt, hogy miért lépett vissza a pozíciójából: „Az Ökumenikus Segélyszervezet az elmúlt évtizedekben sokat tett le az asztalra, tiszteletre méltó emberek sokasága segítette és segíti most is a munkánkat. Mindez olyan érték, amit sem kockára tenni, sem pedig veszni hagyni nem szabad.”

A Filozófus fedőnéven jelentő Lehel ügynökmúltját bemutató Magyar Nemzet-cikk elején olvasható szerzőjének személyes története is s felmerült a kérdés, hogy tényleg megpróbálta-e Lehel az észak-koreai hatóságoknál elkaszálni Lukács Csabát, a Baptista Szeretetszolgálat önkéntesét.

lukacs csaba
Lukács Csaba (középen) parajdi származású újságíró, a Magyar Nemzet munkatársa

Azt válaszolta: „Soha nem tettem ilyet. A cikkben említett, általam írt állítólagos feljelentés nem létezik. Ez rágalom, ennek kapcsán jogi lépéseket fogok tenni. Aki ilyet állít, annak bizonyítania kell a szavai megalapozottságát”.

Az interjú végén megköveti azokat, akiknek csalódást okozott, „ami történt, azt nem lehet semmissé tenni” – mondta, és kérte, tegyék mérlegre azt is, amit az elmúlt években a segélyszervezetben tett.

Arról nem esett szó, hogy minderről a kollégákon kívül tudott-e a miniszterelnök felesége, Lévai Anikó, hogy az általa képviselt szeretetszolgálat vezetője egy beszervezett kommunista ügynök.

(Forrás: Kötőszó)

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!