Döntött a Kúria: Budapest nem dönthet a Városligetről

Nem dönthetnek a budapestiek a Liget múzeumi beépítéséről. Az ezt célzó népszavazást ugyanis elbuktatta a Kúria, miután igazat adott annak a kérelmezőnek, akinek formai és egyértelműségi problémái voltak a kérdéssel – írja a hvg.hu.

Moldován László, VII. kerületi LMP-s képviselő a Klubrádiónak azt mondta, csalódott, de újabb népszavazási kezdeményezéssel fog élni. Hozzátette, ha nem sikerül a jogi út, alternatív módon küzdenek a terület beépítése ellen.

A Kúria előtt Moldován László LMP-s önkormányzati képviselő által beadott, a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) által elfogadott kérdés volt, ami így hangzott: „Egyetért-e Ön azzal, hogy a Fővárosi Közgyűlés úgy módosítsa a Városligeti Építési Szabályzatot, hogy a Városliget közpark megengedett legkisebb zöldfelülete 70% legyen?”

A portál emlékeztet: annak idején többen bírálták a kérdést, hogy nem egyértelmű, és nem elég ahhoz, hogy az építkezéseket leállítsa a Hősök tere mögötti területen. Maga a projektet vezető részvénytársaság is azt állította: ha a Városliget Építési Szabályzat (VÉSZ) más zöldfelületi minimumot – 65 százalékot – ír elő s azt teljesíteni is tudják.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!