A 2018-as választásra készül a Momentum – tízezres tömeget vittek a Hősök terére

„Európához tartozunk!” jelmondattal demonstráltak a Momentum Mozgalom szervezésében Budapesten, Magyarország uniós csatlakozásának tizenharmadik évfordulóján.

A tüntetés a Szabadság térről indult, a demonstrálók megtöltötték a teret. A rendezvény elején Hajnal Miklós, a Momentum Mozgalom szóvivője azt mondta: egyre fogy a szabadság. A téren nem kellene szovjet emlékműnek állnia – hangsúlyozta. Nem engednek az orosz nyomásnak, Magyarország Európához tartozik – tette hozzá.

A résztvevők a Szabadság térről az Andrássy úton keresztül a Hősök terére vonultak. A tömeg az Örömóda hangjaira indult el. A menet elején egy nagy nemzeti színű, egy európai uniós, valamint egy momentumos zászlót vittek.

A harmadikként felszólaló Fekete-Győr András azzal nyitott: korábban tehetetlennek érezte magát, a Momentumban azonban ezt felváltotta a cselekvés ereje. Majd hozzátette: szerintük be kell indítani a dolgokat, nem megállítani. Megnyitotta a Momentum választási kampányát is. „Egy évünk van, ez alatt startupokból világcégek. Éjjel-nappal dolgozni fogunk, folytatjuk az országjárást, a valódi konzultációt” – jelentette ki, megjegyezve: a programjuk október 15-re készül el.

Ez azonban csak az alap, szükség van még a cselekvés kis köreire is, amelyek helyi tapasztalatok alapján helyi megoldásokat találnak majd a helyi problémákra. Mert Fekete-Győr szerint a magyar emberek tenni akarnak, csak eddig lefogták a kezüket. A Momentum Mozgalom tehát indul a 2018-as országgyűlési választáson – jelentette be a párt elnöke.

(forrás: klubrádió)

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!