Ilyet még nem olvastál: besúgásra ösztönöz a kormány, megmutatjuk, hogyan

Legyen felbontható annak az iskolai büfének a szerződése, ahol nem csak egészséges élelmiszert vásárolhatnak a gyerekek – ebben kéri az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ segítségét az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A vizsgált iskolai büfék háromnegyedében már egészséges termékeket és gyümölcsöket lehet kapni, de bizonyos helyeken a büfékben és az automatákban is még jelen vannak a cukrozott üdítőitalok, édességek és energiaitalok, ezen a tendencián még változtatni kell, és ehhez kérték az oktatási hivatal és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ segítségét. – nyilatkozta a család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.

Kérdés: Vigyázat! — ha egy szülő vesz a gyermekének édességet, cukrozott üdítőitalt – büntetendő cselekmény lesz egy idő után? … merthogy el lehet ám ide juttatni ezt a kérdést nagyon gyorsan – kormányzati segítséggel!

A tankerületeknek megvan a lehetőségük arra, hogy a büfét üzemeltető céggel szerződésben rögzítsék, hogy a megállapodást felbonthatják, ha nem tartják be a népegészségügy szempontjából fontos jogszabályokat. Ez a fiatalok egészségi állapota szempontjából fontos kérdés.

Kérdés: vajon miért gondolják, hogy feltalálták a spanyol viaszt? — ez mindig is így volt, a felügyeleti szerv szerződési kötelessége a népegészségügyi szempontból történő felülvizsgálati jog. De csak népegészségügyi szempont – nem „ipam-napam” éppen az iskola közvetlen közelében nyitott kisboltot, netán éppen „salátabárat”.

A helyettes államtitkár úgy véli, hogy a törvények kellő jogszabályi környezetet biztosítanak ahhoz, hogy az egészséges étkezést a mostaninál sokkal intenzívebben vezessék be a büfékben. Ugyanakkor hozzátette, hogy a szülőknek ki kell kényszeríteniük a büfék üzemeltetőitől azt, hogy a gyerekek csak egészséges ételekhez juthassanak.

És a csattanó a helyettes államtitkártól nyilatkozatából:

Ha egy szülő azt látja, hogy gyereke iskolájában energiaitalt is kínálnak, akkor azt az intézményben, a tankerületnél és a kormányhivatalnál is jelezheti.

… azaz, csak tessék-tessék: bomlasszunk közösségeket, tanítsuk gyerekeinket az ellenségeskedésre, építsünk besúgó-hálózatot, jelentgessünk…. már az általános iskolában is!!!


A cikket a Pesti Bulvárnak beküldte: Sz. Jutka

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!