Orbán sajtópapagája arcbőrcserére szorul: Havasi szerint a főnöke nem költözik a Várba

Orbán most tudta meg Havasitól, hogy nem költözi a várba (kép: europress)

Legkorábban 2017 novemberében költözhet be a miniszterelnök a karmelita kolostorépületbe. Az épületegyüttesbe alapvetően a Miniszterelnökség felső vezetősége és az őket munkájukkal legszorosabban támogató szervezeti egységek költöznek majd be – nyilatkozta szűk egy éve Lázár János.

Orbán jobb- és balkeze akkor még hozzátette, hogy az építkezés költsége 14 milliárd forint körül lesz.

A miniszterelnök nem költözik a Várba, saját családi háza van, rezidenciát sem vesz igénybe, arról pedig a választók döntenek majd, hogy kinek a munkahelye lesz a Karmelita kolostor – közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-nek arra reagálva, hogy a Párbeszéd aktivistái a felújítás alatt álló budavári épület elé láncolták magukat az elmúlt napokban a beruházás elleni tiltakozásul.

A miniszterelnök elégedett a jelenlegi munkahelyével, büszke arra, hogy az ország, sőt egész Európa egyik legszebb épületében dolgozhat – mondta a sajtófőnök.

A Miniszterelnökség és a Miniszterelnöki Kabinetiroda az Országgyűlés kifejezett kérésére hagyja el az Országházat – húzta alá, hozzátéve: ebben a parlamenti ciklusban a miniszterelnök és a kormány irodái még az Országházban maradnak.

Havasi szerint a jövő évi választáson a magyar emberek el fogják dönteni, hogy kinek a munkahelye lesz a most felújítás alatt álló épületegyüttes.

A derék sajtórabszolga arra nem adott választ, hogy akkor minek, kinek öntenek 200 milliárdot a budai vár elfoglalásába.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!