Orbán még Vajna Timi gyémántjánál is szebb ékkövet kapott a kaszinók királyától

Kép forrása: nol.hu

Állítsuk meg Brüsszelt, a migránsoknak be kell tartaniuk a törvényeinket, nix ugribugri, nemzet egység és még sorolhatnánk azokat az ütőkártyákat, amelyek egy-egy kifejezésben nyilvánulnak meg és a Fidesz eszköztárát képezik. Ezúttal a miniszterelnök a Kossuth Rádióban Soros Györgyről beszélt, és megtalálta a bölcsek kövét, azt a szót, amit minden bizonnyal sokat fogunk majd hallani a közeljövőben: a kaszinókapitalizmust.

„Magyarország szembenáll a kaszinókapitalizmussal, amikor valaki úgy gazdagodik meg, hogy másokat tönkretesz. Ez szemben áll az eszmeiségünkkel” – mondta el a ma reggeli Kossuth Rádiós beszélgetésében Orbán. Ezt a kifejezést tehát azokra használjuk, akik mások kárán válnak tehetőssé. Mi a helyzet Andy Vajnával vagy Mészáros Lőrinccel? Előbbi talán saját maga ajándékozhatta a kaszinókapitalizmus kifejezést, mint a Vajna Timiénél is fényesebben csillogó briliánst Orbánnak, hiszen neki aztán nem lehet panasza a töménytelen mennyiségű szenvedélybeteg földönfutóvá tételére. Nem beszélve Habony Árpádról. Ő nem kaszinókapitalista? Neki a vagyona tiszta forrásból származik? Ha igen, honnan?

„Nem túl elegáns egy magánemberről beszélni egy miniszterelnöktől” – Orbán felvázolta, hogy sorosozni fog, méghozzá úgy, ahogy az a csövön kifér. Így lesz ez még jó ideig, hiszen nem az a lényeg, hogy a fiktív harcban, amit Sorossal folytatunk, győzni tudjunk, hanem, hogy fenntartsuk a háborús állapotot.

Anélkül talán a kormányunkat hibáztatnánk mindenért, ami történik ebben az országban…

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!