Orbánt régi barátja alázta porig Brüsszelben + VIDEÓ

Simán feltörölte Orbán Viktorral a padlót az Európai Parlament liberális frakciójának vezetője, egykori barátja, pedig nem is keménykedik, nem üzen Budapestnek, nem állít meg, és „véd meg semmit”. Pusztán emlékeztet.

Íme a szinkronos videó:

Hiánypótló beszéd ez, hiszen így, ellenzéki képviselő még nem találta meg a miniszterelnököt azért neki házhoz kellett mennie Brüsszelbe. A szerdai CEU-vitában azonban kapott hideget-meleget egykori harcostársától. Guy Verhofstadt ugyanis még szintén liberális fiatalként találkozott Orbánnal, és jártak együtt erre-arra. Jó, de az még özönvíz előtti időkben volt, akkor még nem volt divat a köpönyegforgatás.

Verhofstadt emlékeztette Orbánt liberális múltjára, a Fidesz és az SZDSZ közötti koalícióra. Soros György ösztöndíjára, és arra, hogy liberális demokratából egy röpke évtizeddel később nacionalista illiberális lett.

A civilek zaklatása, a falak építése, uszítás a migránsok ellen, és most az egyetemek bezáratása utáni terveiről is érdeklődött az EP-képviselő:

„Kérdésem, milyen messzire megy el? Mi a következő lépés? Könyveket égetnek a Kossuth téren? Kertész, Konrád, Márai Sándor könyveit?”

Verhofstadt – aki korábban Belgium miniszterelnöke volt – rávilágított arra is, hogy Orbán ma már sokkal jobbban hasonlít azokhoz a keményvonalas öreg komcsikhoz, akik ellen anno még harcolt, hiszen ő is uszít, ellenségképet keres ugyanúgy, mint Brezsnyev, vagy Sztálin.

Elmondta azt is, hogy Orbán csak azért tartja az EU-n belül Magyarországot, mert a pénz igen jól jön, és a pénzt azért csak elteszi.

A 444 cikke alapján

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!